eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök előadást tart a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 23-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Itt a bejelentés: a Balatonra megy Orbán Viktor

Pénteken a tihanyi Tranziton tart előadást a miniszterelnök.

Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz az idei Tranziton Tihanyban – jelentették be a rendezvénysorozat közösségi oldalán. A tájékoztatás szerint a kormányfővel augusztus 25-én az ország előtt álló feladatokról fognak beszélgetni. Az este fél hattól kezdődő eseményt a Tranzit közösségi oldalán is élőben lehet követni.

Az idei Tranziton nagyjából harminc előadás és majdnem száz előadó lesz. Délelőttönként plenáris előadások lesznek, míg délutánonként szemináriumi beszélgetéseket fognak tartani. Több eszmecsere zajlik majd az orosz–ukrán háborúról, érintve Magyarország biztonságának a kérdését is – írja a magyarnemzet.hu.

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója, valamint Lantos Csaba energiaügyi miniszter energetikai témában fog beszélgetni. Emellett Deutsch Tamással, a Fidesz EP-delegációjának a vezetőjével szó lesz a jövőre esedékes európai parlamenti választásokról is.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Tuzson Bence igazságügyi miniszter és Nagy István agrárminiszter is a vendégek között lesz, továbbá Varga Mihály pénzügyminiszterrel folyik majd diskurzus az euró bevezetésének a kérdéséről is.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Békés Márton történész, illetve Benkő Levente pedig a világban zajló rendszerváltoztatásról, a változó világról fognak szót váltani.

Az őszi politikai szezon nyitányaként számontartott rendezvény ezúttal is nagy viták színtere lesz, ahol Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, valamint Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője is vitázni fog egymással.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×