eur:
390.97
usd:
366.79
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Az orosz védelmi minisztérium által közreadott videóról készített képen kimenekítendő polgári személyek szállnak be egy orosz gépbe a szudáni főváros, Kartúm repülőterén 2023. május 2-án. A Szudánban dúló harcok miatt az orosz hadsereg négy Il-76-os repülőgépe több mint 200, többségében orosz állampolgárt szállított el a szudáni fővárosból.
Nyitókép: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium

Több mint egymillióan menekültek el Szudánból, koleraveszély is van

Az ország fővárosában holttestek hevernek az utcán.

Április közepén alakult ki polgárháborús helyzet Szudánban, a harcok a 2021-es katonai hatalomátvételt irányító Abdel Fattáh al-Burhán tábornok vezette hadsereg és a rivális Mohamed Hamdan Dagalo tábornok irányítása alatt álló Gyorsreagálású Támogató Erők (RSF) milícia között törtek ki.

A négy hónapja zajló észak-afrikai polgárháború miatt hárommillió ember kényszerült elhagyni otthonát – írja az Index.hu. Az élelmiszerhiány és az egészségügyi problémák miatt

az ENSZ adatai alapján már több mint egymillió ember menekült el szudánból a szomszédos államokba.

A The Guardian kiemelte, a harcokban eddig ezrek haltak meg, és az országban egyre súlyosabb gond az élelmiszerhiány, valamint az egészségügyi vészhelyzet kockázata. A fővárosban, Kartúmban több ezer holttest hever az utcákon. Az áramkimaradások miatt nem tudják megfelelő hőmérsékleten tartani a hullákat, így azok bomlásnak indulnak, ezért egyre nagyobb a veszélye a kolerajárvány kitörésének.

Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×