eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Tűzijáték a Duna felett Budapesten a nemzeti ünnepen, 2018. augusztus 20-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Lakatos Péter

Érveket gyűjt az ellenzék a tűzijáték ellen

A Párbeszéd azt kéri, hogy augusztus 20-án ne rendezzenek tűzijátékot Budapesten. Hasonló állásponton van az MSZP is, a párt inkább tüzelőt adna az embereknek.

Jávor Benedek, a párt uniós tanácsadója hétfői online sajtótájékoztatóján közölte: a tűzijáték világszerte „egyre inkább megy ki a divatból”, mert hatalmasak a költségei, miközben súlyosan egészségkárosító hatású. A politikus példaként a fény-, hang- és porszennyezést, illetve a levegőbe kerülő káros anyagokat említette.

Az uniós tanácsadó szerint a drónjátékok vagy a lézershow-k környezetterhelése és költségei jelentősen alacsonyabbak, mint egy tűzijátéké, miközben „legalább olyan látványélményt tudnak nyújtani”.

„Tűzijáték helyett tüzelőt!”

Korózs Lajos az MSZP Facebook-oldalán közvetített július végi sajtótájékoztatóján úgy értékelt: nyár közepére komoly megélhetési válság alakult ki Magyarországon, aminek gazdasági és társadalmi jelei is vannak.

Egy éve recesszióban van a gazdaság, a GDP hónapról hónapra csökken, az ipari termelés mintegy 7 százalékos mínuszt mutat, az építőipari beruházások 12 százalékkal csökkentek, az első félévben legalább 20 százalékos a reálbércsökkenés Magyarországon – sorolta az ellenzéki politikus.

Az infláció és a növekvő árak következtében csökken a fogyasztás, a kiskereskedelmi forgalom, így a kormány „csodafegyvere”, az áfa-bevétel is „dugába dőlt” – mondta.

A szocialisták szerint a családoknak a beiskolázás előtt nem a szeptemberi családi pótlékot kellene előre odaadni, hanem dupla családi pótlékot kellene adni. Emellett augusztusban plusz 3 százalékos nyugdíjemelést javasol a párt januárig visszamenőleg, valamint tűzijáték helyett tüzelővel segítenék a rászoruló embereket, már a nyár folyamán gondoskodva a télen nehéz helyzetbe kerülőkről.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×