eur:
389.09
usd:
363.7
bux:
67993.16
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Tűzijáték a Duna felett Budapesten az államalapítás ünnepén, Szent István napján 2021. augusztus 20-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Az idei tűzijáték még a tavalyit is felülmúlja majd a szervezők szerint

34 ezer rakétát lőnek fel augusztus 20-án este Budapesten a tűzijáték ideje alatt, de lesz fényfestés, drónshow és zene is.

A tűzijáték művészeti koncepcióját Iványi Árpád és Réti Barnabás, a látványtervet Seres Anikó, a zenei aláfestést pedig Elek Norbert készítette.

Az állami rendezvénysorozat egyik házigazdája, Szente Vajk színész elárult néhány részletet a produkcióról.

"Az ideinek a kerettörténete, a fő motívumai az anyaság, a hazafiasság, Mária országa. Történetmesélő narratívája van csakúgy egyébként, ahogy az előző években is, a Regnum Marianum, tehát a Mária országa lesz a fő vezérvonala ennek a show-nak."

Nem csak tűzijáték lesz - ígéri a látványosságot szervező Nuvu Kft. sajtóreferense, Kotasz Gergő is.

"Az előadás 6 tételből áll, és a zenés látványepizódokat egyperces szöveges narrációval párbeszéd fogja összekötni majd, mint egy történelmi tárlatvezetést. A tűzijátékot az Országház és a Duna-parti épületek grafikus fényfestése és az égen óriás szimbólumokat kirajzoló drónshow fogja kiegészíteni majd."

A fél órás műsor ideje alatt 230 helyről egyebek mellett hét folyami uszályról, valamint az Erzsébet és a Szabadság hídról 34 ezer pirotechnikai eszközt lőnek fel - tette hozzá a sajtóreferens.

"Minden pirotechnikai termék rendelkezik Európai Minőség megfelelési tanúsítvánnyal, illetve a fellövést is egy speciális célszámítógéppel vezéreljük, ami szabotázsvédett, és bármelyik pillanatban szakaszosan vagy teljesen le lehet vele állítani magát a tűzijátékot, illetve a rakétákat is a tüzijátéktermékeket is repeszmentes tűzálló vetőcsövekből indítjuk.

Fél milliárd forintos felelősségbiztosítási fedezettel is elláttuk a tevékenységünket,

és szoros rádiókapcsolatban állunk minden egyes taggal, itt ugye nem csak azokra kell gondolni, akik felügyelik majd a lövéskor a tűzijátékot, hanem a különböző szervekkel, az operatív törzzsel is."

Kotasz Gergő szerint az előrejelzések alapján jó idő ígérkezik augusztus 20-ára.

A tűzijáték szervezői abban bíznak, hogy lesz egy kis szél, ami elfújja majd a füstöt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A Visa két új mesterséges intelligencia alapú csalásmegelőző, kockázatcsökkentő megoldást jelentett be, melyek a csalások lehetőségét az azonnali, számlák közötti és az online fizetések esetében csökkentik a Visa hálózatán belüli és azon kívüli tranzakciók esetén is - közölte a társaság. A csalásokról és a fizetési trendekről is szó lesz a Portfolio június 11-ei Financial IT rendezvényén. Regisztráció itt!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×