eur:
391.05
usd:
367.01
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pexels.com

A tömegtől távol is élvezhetjük az augusztus 20-i tűzijátékot – íme, öt tipp

Szent István napja a magyarság egyik legfontosabb közösségi ünnepe, hazánk születésnapja, amit „Oscar díjas” programkavalkád, megannyi koncert, családi és művészeti esemény kísér. A szervezők azokra is gondolnak, akik meghittebb környezetben, a belváros zajától távolabb szeretnék megünnepelni Magyarország születésnapját, ezért öt olyan izgalmas budapesti helyszínt ajánlanak a látogatók figyelmébe, ahonnan garantáltan nagyszerű tűzijáték-élményben lehet részünk.

A Szent István-napi rendezvénysorozat színes kínálatával évről évre látogatók tömegeit vonzza a nemzet fővárosába, a tűzijáték miatt pedig hatalmas tömeg indul a Duna két partjára. Azoknak sem kell lemondaniuk a „Tűz és fények játékáról”, akik a tömegtől távol szeretnék azt megnézni – olvasható a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség sajtóközleményében.

Számukra nyújthat felejthetetlen tűzijátékélményt a belvárosból is könnyedén megközelíthető Gül baba türbéje, ahonnan páratlan kilátás nyílik a mindig pezsgő Budapestre, valamint a Duna azon szakaszára, ahol a rakétákat fellövik. Hasonló természeti környezetet kínál a Gellért-hegy Erzsébet híd felőli rejtettebb oázisa, a Filozófusok kertje is, ahol a festői látvány mellé augusztus 20-án este hangulatos élőzene is párosul. Azoknak pedig, akik a folyó túlpartjáról gyönyörködnének a fényjátékban, az egzotikus nevű Nehru part, azaz a Bálna és a Petőfi híd közötti zöldsáv jelenthet megoldást – teszik hozzá.

Mivel Szent István napja egyúttal a gazdag nemzeti hagyományunk ünnepe is, a tűzijáték-kémlelést olyan patinás helyszínek tehetik még izgalmasabbá, mint amilyen a svábhegyi Széchenyi Emlékmű és Kilátó. Ugyancsak Budapest és környékének múltját hozza karnyújtásnyi közelségbe a Sas-hegyi Látogatóközpont, amit az ünnepi tűzijáték ideje alatt kizárólag a fogyatékossággal élők és kísérőik látogathatnak előzetes regisztrációt követően. A regisztrációra ide kattintva van lehetőség.

További információk a folyamatosan frissülő szentistvannap.hu oldalon, valamint a Szent István Nap mobilapplikációban olvashatók.

Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 29. 19:47
×
×
×
×