eur:
389.07
usd:
363.59
bux:
68073.37
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára interpellációra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. április 11-én.MTI/Máthé Zoltán
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Kiderült, hány iskolában lesz szeptembertől honvédelmi képzés

A 2023/24-es tanév a tárgy próbaéve lesz majd.

Ungár Péter, az LMP társelnök kérdezte meg a belügyminisztertől, hogy hány oktatási intézmény indítja el a honvédelmi képzést, és a válasz a 24.hu cikke szerint Rétvári Bence államtitkártól érkezett: országosan 120 iskolában indulhat el a honvédelem tantárgy oktatása a következő tanévtől.

Az államtitkár azt is írta, hogy a tantárgy oktatásához a Honvédelmi Minisztérium fogja biztosítani a szakembereket, „akiknek a próbaoktatás megkezdése előtt szakmai, pedagógiai, tanügyigazgatási és módszertani felkészítésen kell részt venniük”.

Rétvári Bence szerint a „honvédelmi nevelési feladatok megvalósításának hatékonyabbá tétele, a haza védelme iránt elkötelezett, gyakorlati honvédelmi ismeretekkel és készségekkel is rendelkező fiatalok célirányos nevelése”. Megjegyezte: a 2023/24-es tanév a tárgy próbaéve lesz.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A Visa két új mesterséges intelligencia alapú csalásmegelőző, kockázatcsökkentő megoldást jelentett be, melyek a csalások lehetőségét az azonnali, számlák közötti és az online fizetések esetében csökkentik a Visa hálózatán belüli és azon kívüli tranzakciók esetén is - közölte a társaság. A csalásokról és a fizetési trendekről is szó lesz a Portfolio június 11-ei Financial IT rendezvényén. Regisztráció itt!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×