eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Szörényi Péter/Infostart

Ez az első balatoni strand, amely védjegyet kapott

A védjegy a minőséget tanúsítja - már-már természetes módon az északi part egy távoli pontján van.

A zaol.hu zalai hírportál ír arról, hogy minőséget tanúsító védjegyet kapott a vonyarcvashegyi Lido strand, méghozzá 5 csillagos minősítéssel. A védjegyet a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület ítélte oda, a település egy éven át "villoghat" vele.

Ez az első vízparti strand, amely ilyen ("Magyarország kincsei") minőségvédjegyet kapott, korábban ilyen nem fordult elő.

Ez a védjegy a testület közlése szerint különféle turisztikai attrakciókat minősít, például strandokat, várakat, kastélyokat, gyógy- és wellnessfürdőket, gyógyhelyeket.

A testület azt tervezi, hogy két év alatt több mint 80 ilyen védjegyet tudnak majd odaítélni.

A tanúsítási folyamat összetett előkészítés után több órás helyszíni vizsgálatot jelent, amelynek során feltérképezik: mi az, ami megvan, s mi az, ami esetleg fejlesztésre szorul. Az öt csillag azt jelenti, mindent megtalál a vendég, ami eszébe juthat egy strandi pihenéskor.

Pali Róbert helyi polgármester a minősítés kapcsán azt közölte, többgenerációs, élménygazdagságot nyújtó, rekreációs központként tekintettek a strandra a fejlesztéskor; a strandnál ingyenes parkolás van, a területen wifi, online jegyvásárlási lehetőség is adott, és mivel mellette megy el a Balatoni Bringakör, szervizpont is akad - no meg kerékpáros széf.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×