eur:
389.06
usd:
363.64
bux:
68285.26
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Vásárlók Budapesten, a WestEnd City Center bevásárlóközpontban advent első vasárnapján, 2015. november 29-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Ha evett már plázában, ezt jobb, ha tudja

A Westend megbízásából végzett kutatásból kiderült, hogy a 16 és 70 év közöttiek mintegy fele legalább két-három havonta étkezik bevásárlóközpontokban.

A felmérés szerint a többség praktikus okokból választja bevásárlóközpontok étkezdéit, míg a megkérdezettek ötöde kimondotta az evés miatt jár a plázákba. Ők többnyire jobb módú férfiak – írja a portfolio.hu.

Mint olvasható, a legtöbb ember számára a bevásárlóközpontokban való étkezés rutinszerű tevékenység, nem pedig ünnepi alkalom, és csupán egyharmaduk fogyasztja el egyedül a menüjét, a többiek két-három ember társaságában érkeznek. A legforgalmasabb időpontok a kora délutáni órákra tehetők, a hét leglátogatottabb napjai pedig a péntek és a szombat.

A fogyasztók átlagosan 39 percet töltenek étkezéssel az ételudvarokban, és ez idő alatt fejenként nagyjából 3500 forintot költenek el.

A válaszadók számára kiemelkedően fontos, hogy a helyszín megfelelő komfortérzetet biztosítson, így például ne legyen ételszag, mindig legyen hely leülni, az asztalok kellő távolságra helyezkedjenek el egymástól, a székek pedig kényelmesek legyenek. Az olyan további, komfortérzetet növelő szempontok, mint a zajszegény környezet, a dizájner bútorok vagy a nyitott terasz ellenben nem alapelvárások és többnyire csak a fiataloknak fontosak.

A fenntarthatósági szempontok viszont csak akkor fontosak, ha a fogyasztónak nem jelentenek többletköltséget. A megkérdezettek 40 százalék azt mondta, hogy ez a téma egyáltalán nem foglalkoztatja és csupán 15 százalék nyilatkozott úgy, hogy feltétel nélkül támogatja az ilyen törekvéseket. Meglepő módon a legkevésbé érdekes szempontok közé tartozott a családbarát környezet és a mobilkészülékek töltési lehetősége.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Az amerikai munkaerőpiac továbbra is szoros maradt a múlt héten, a munkanélküli segélyek iránti új kérelmek száma változatlanul alacsony. A Munkaügyi Minisztérium csütörtöki jelentése szerint az április 27-én véget ért héten a szezonálisan kiigazított első kérelmek száma 208 ezer volt, ami megegyezik az előző heti adattal. Ez alacsonyabb, mint amit a Reuters által megkérdezett közgazdászok vártak, akik 212 000 kérelemmel számoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×