eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Ács Rezső (Fidesz-KDNP), Szekszárd polgármestere beszél a városban tavaly október 9-i gázrobbanásban megsérült társasház károsultjainak gyűjtött több mint félmillió forint pénzadomány átadásán Szekszárdon 2020. január 21-én. Az adományt a szekszárdi Szent Erzsébet Caritas Alapítvány gyűjtötte. A robbanás a Herman Ottó utca egyik többszintes társasházának második emeleti lakásában történt, amelynek következtében az épület több lakása lakhatatlanná vált.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Nincs apelláta, hiába "polgármesterkedik" Szekszárdon Ács Rezső

A kormányhivatal jogosnak tartotta a szekszárdi közgyűlés határozatát, miszerint menesztették Ács Rezsőt Szekszárd polgármesterét.

A szekszárdi önkormányzat tagjai sokáig nem tudták, hogy az általuk visszahívott polgármester hivatalban van vagy sem. Ács Rezsőt összeférhetetlenség miatt május végén mentette fel városvezetői tisztségéből a testület, de ezt a döntést a polgármester nem fogadta el, így jogi útra terelte az ügyet.

A fideszes polgármester a testület döntését követően továbbra is bejárt a hivatalába, és polgármesternek tekintette magát. Az ATV Híradójának azonban a kormányhivatal szerdán azt a tájékoztatást adta, hogy jogosnak tartják a szekszárdi közgyűlés határozatát, miszerint menesztették a város polgármesterét, Ács Rezsőt.

Hozzátették: a mai naptól már hivatalos, hogy a városvezető nem gyakorolhatja tovább jogköreit a tolnai megyeszékhelyen, így már csak civil emberként léphet be az önkormányzat épületébe. Irodáját ki kell ürítenie, emellett hivatali telefonját és autóját is vissza kell adnia. Mostantól munkabér sem jár számára.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×