eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Ács Rezső (Fidesz-KDNP), Szekszárd polgármestere beszél a városban tavaly október 9-i gázrobbanásban megsérült társasház károsultjainak gyűjtött több mint félmillió forint pénzadomány átadásán Szekszárdon 2020. január 21-én. Az adományt a szekszárdi Szent Erzsébet Caritas Alapítvány gyűjtötte. A robbanás a Herman Ottó utca egyik többszintes társasházának második emeleti lakásában történt, amelynek következtében az épület több lakása lakhatatlanná vált.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Jogerősen megszűnt Szekszárd polgármesterének tisztsége

A szekszárdi közgyűlés júniusban menesztette Szekszárd fideszes polgármesterét, Ács Rezsőt. A kormányhivatal jogosnak találta a döntést, amelynek értelmében június 21-től a városvezető nem gyakorolhatta tovább jogköreit a Tolna vármegyei megyeszékhely élén – de mint kiderült, a közigazgatási per másodfokon folytatódott.

Az egykori polgármester kedden tett közzé egy bejegyzést a közösségi oldalán, amiből kiderül, hogy a júniusi döntés után másodfokú, jogerős ítélet csak most született – feltételezhetően azért, mert Ács Rezső megtámadta az elsőt, jegyzi meg az Index.

„A felmentésemet kezdeményező közigazgatási perben a Fővárosi Ítélőtábla a mai napon helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését, ami azt jelenti, hogy ezzel egy időben a polgármesteri megbízatásom megszűnt. A döntést tudomásul vettem, és – tiszteletben tartva a bíróság kompetenciáját – elfogadom azt” – olvasható Ács Rezső Facebook-posztjában.

A korábbi városvezető ezt követően az írja, nem ért egyet a döntéssel.

„Tudomásul veszem, még akkor is, ha mindez egyetlen határidő figyelmen kívül hagyása miatt történt. Egy határidő, amelyről jómagam nem tudtam – de ez nem szolgál mentségül, s amiről nyilván tudtak azok, akik ezt gondosan eltitkolták, s most biztos aduként felhasználták ellenem. Hogy miért éppen most, azt nem nehéz kitalálniuk azoknak, akik figyelemmel kísérik a kevésbé publikus városi eseményeket is, könnyen kideríthető, kinek, kiknek vagy minek voltam az útjában” – fogalmaz.

„Jelen helyzetemben nincs más lehetőségem, mint elköszönni a város polgáraitól és köszönetet mondani mindazoknak, akiket ez megillet” – teszi hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×