eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Traffic cones
Nyitókép: Getty Images/JazzIRT

Tüntetők zárják le az M0-s egyik lehajtóját

Péntek délután kerül sor a figyelemfelhívó akcióra.

A 2011 Egyesület képviselői bejelentették, hogy péntek délután lezárják az M0 autóút Budakalászra vezető lehajtóját, ami a Megyeri híd felől érkező forgalomban a szokásosnál nagyobb torlódásokat okozhat.

A 24.hu a szervezet közleménye alapján azt írta, hogy a rendőrségnél bejelentett és a hatóságokkal egyeztetett figyelemfelhívó demonstráció célja, hogy az M0 autóút folytatásának tervezési munkáihoz a közelgő határidőig a Kormány biztosítsa a szükséges forrást.

Az M0 északi szektor (a 11-es és 10-es számú főutak közötti 8 kilométeres szakasz) kiviteli terveinek elkészítésére tavaly decemberben megkötött szerződés csak akkor lép életbe, ha a kormány 2023. június 14-ig biztosítja a közel 4 milliárd forint forrást. Az egyesület közleményében hangsúlyozza: jelenleg még csak a tervezési munkák indításáról van szó, a kivitelezési szakasz optimális esetben is csak az évtized végén indulhat.

A budakalászi egyesület szerint a város és a környék települései fuldokolnak az óriási átmenő forgalomtól. A beruházás eddig lassan ugyan, de eddig haladt előre, "most azonban a kormány részéről a közelgő határidő ellenére nem érkezett megnyugtató válasz a projekt folytatását illetően" - írták a közleményben.

A demonstráció szervezői azt remélik, hogy a megmozdulás révén több figyelmet kaphatnak Budakalász és a környező települések közlekedési problémái.

Címlapról ajánljuk
Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Történelmi triplázás: a Valter Attilát a soraiban tudó Jumbo-Visma a Giro és a Tour után a Vueltát is behúzta idén, ráadásul egyéniben a dobogó mindhárom fokára a holland csapat kerekesei állhattak fel. Eisenkrammer Károlyt, a Tour de Hongrie főszervezőjét kérdeztük arról, hogy a magyarnak milyen kilátásai vannak így.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 24. 10:51
×
×
×
×