eur:
393.32
usd:
367.58
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Traffic cones
Nyitókép: Getty Images/JazzIRT

Tüntetők zárják le az M0-s egyik lehajtóját

Péntek délután kerül sor a figyelemfelhívó akcióra.

A 2011 Egyesület képviselői bejelentették, hogy péntek délután lezárják az M0 autóút Budakalászra vezető lehajtóját, ami a Megyeri híd felől érkező forgalomban a szokásosnál nagyobb torlódásokat okozhat.

A 24.hu a szervezet közleménye alapján azt írta, hogy a rendőrségnél bejelentett és a hatóságokkal egyeztetett figyelemfelhívó demonstráció célja, hogy az M0 autóút folytatásának tervezési munkáihoz a közelgő határidőig a Kormány biztosítsa a szükséges forrást.

Az M0 északi szektor (a 11-es és 10-es számú főutak közötti 8 kilométeres szakasz) kiviteli terveinek elkészítésére tavaly decemberben megkötött szerződés csak akkor lép életbe, ha a kormány 2023. június 14-ig biztosítja a közel 4 milliárd forint forrást. Az egyesület közleményében hangsúlyozza: jelenleg még csak a tervezési munkák indításáról van szó, a kivitelezési szakasz optimális esetben is csak az évtized végén indulhat.

A budakalászi egyesület szerint a város és a környék települései fuldokolnak az óriási átmenő forgalomtól. A beruházás eddig lassan ugyan, de eddig haladt előre, "most azonban a kormány részéről a közelgő határidő ellenére nem érkezett megnyugtató válasz a projekt folytatását illetően" - írták a közleményben.

A demonstráció szervezői azt remélik, hogy a megmozdulás révén több figyelmet kaphatnak Budakalász és a környező települések közlekedési problémái.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×