eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A BKV Zrt. új Mercedes-Benz Conecto Next Generation típusú buszai a járművek forgalomba állítása alkalmából tartott rendezvényen a társaság dél-pesti telephelyén 2020. január 20-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Új buszvezetőkbe és buszokba fektetnek most a BKV-nál

Új, nyári toborzókampányt indít a BKV, amely alatt mind az új busz-, illetve trolibuszsofőrnek, mind az őt ajánló BKV-s munkatársnak bruttó 500-500 ezer forint bónuszt fizetnek, ha hat hónap múlva is a BKV-nál dolgoznak főállásban. Szedlmajer Lászlót, a BKV buszüzemeltetési vezérigazgató-helyettesét kérdeztük.

Tekintélyesnek tűnő fizetésért és "tartóssági bónuszért" csábítja leendő buszvezetőit, illetve marasztalja jelenlegi munkatársait a BKV. Az érintettek bruttó 500-500 ezer forintját "belépési összegnek" nevezte az InfoRádióban Szedlmajer László, a BKV autóbusz-, illetve trolibusz-üzemeltetési vezérigazgató-helyettese.

"Egy másik történet, hogy

amikor elvégzi valaki a képzést, ami egy több hónapos időszak, munkabért kap,

és tanulóként is vannak különböző sikerdíjak, ha valaki kitűnően veszi a különböző akadályokat a képzés során, az egyes képzési fokozatok után 150-150 ezer forintos bónusz jár" – ecsetelte, hozzátéve, meg kell becsülni a munkavállalót, és ezt meg is teszik.

Azt is elmondta, hogy az új buszok beszerzésénél kikérték az aktív járművezetők véleményét is.

"Minden normális üzemeltetőnek alapvető feladata, hogy kommunikáljon a munkatársaival; az elvárások pedig ismertek, légkondicionált legyen a busz, kényelmes legyen a jármű, műszakilag pedig egyszerű legyen, ne kelljen napközben különböző folyadék-utántöltéssel bíbelődni, mint a korábbi típusoknál, könnyű legyen az együttműködés a közlekedés más szereplőivel, az autóssal, a gyalogossal és a biciklistával is" – mondta.

D kategóriás jogosítványra van szükség a busz vezetéséhez, de

jelentkezni akár már B-s jogosítvánnyal is lehet.

"A lehetőség abban áll, hogy B kategóriás jogosítvány álljon rendelkezésre, aztán a BKV igyekszik abban együttműködni, hogy B-ről C-re, majd C-ről D-re képezze magát a jelentkező. Még D-s jogosítvánnyal is el kell végezni bizonyos képzéseket, de ha valakinek már megvan a D kategóriája a múltjából, azt is nagy örömmel látjuk."

A járműpark frissítéséről elmondta még, hogy tavaly 135 Euro6-os dízelautóbuszt állítottak forgalomba, és a 48 új troliból az utolsó is megérkezett Budapestre, napokon belül forgalomba is áll.

A fejlesztés nem áll meg, van még buszból százas nagyságrendben cserélendő, ezt az igényt kiszolgálva bérel majd buszokat, szám szerint 65-öt, és nem adják fel az e-autóbuszos projektet sem, 15-35 busz beszerzése várható a közeli jövőben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×