eur:
389.49
usd:
368.36
bux:
55838.55
2023. szeptember 30. szombat Jeromos
fotó: Révész Máriusz Facebook-oldala
Nyitókép: Révész Máriusz Facebook-oldala

Új kerékpárút, ezen eljuthat Bécsig - majd egyszer

Átadták az EuroVelo 6 újabb szakaszát Dunaalmás térségében.

Az elkészült útvonal az EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárút-hálózat része, mely az Atlanti-óceántól egészen a Fekete-tengerig tart és Magyarországot 420 km hosszan szeli át a Duna mentén - számolt be Révész Máriusz az eseményről.

A Dunaalmás-Neszmély közötti szakaszon közlekedők a Duna árterében tekerhetnek.

Az aktív Magyarországért felelős államtitkár emlékeztetett arra, hogy az EuroVelo 6-os kerékpárutat turisztikai jelentősége miatt tartották nagyon fontosnak - számol be az eseményről a Magyar Építők.

fotó: Magyar Építők
fotó: Magyar Építők

"Ezen az útvonalon évente kétszázezer vendég érkezik Bécsbe, ha az út elér Budapestig, a látogatók egy része Budapestet is felkeresheti" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
A szlovákiai választás a felvidéki magyaroknak is kiemelten fontos

A szlovákiai választás a felvidéki magyaroknak is kiemelten fontos

Előrehozott parlamenti választást tartanak Szlovákiában szombaton. A voksoláson az önálló Szlovákia 1993-as létrejötte óta kilencedszer dönthetnek a választók a 150 tagú törvényhozás új összetételéről, egyúttal ez a negyedik alkalom, hogy előrehozott választásra kerül sor.

A fenntartható mezőgazdaság és az élelmiszer-biztonság a jövő fontos témái

A Planet Buapest konferenciáról, az expóról, a fenntarthatóság aktuális kérdéseiről is beszélt Áder János, Magyarország korábbi köztársasági elnöke, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány alapítója és kuratóriumi elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában, de arra is kitért, hogy tervezi-e visszatérését a napi politikába.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
Fontos terveket árult el a kormány a szélerőművekről

Fontos terveket árult el a kormány a szélerőművekről

Már az ötödik javaslatot terjesztette elő a magyar kormány az Európai Bizottságnak a szélerőművek építésének szabályozásáról, és az őszre várható megállapodás után elsősorban a nyugat-magyarországi területeken tervezi engedélyezni az új kapacitások kiépítését, növelve egyúttal a magyar tulajdonosok arányát is – többek között ezeket jelezte a Planet Budapest 2023 Expo és Élményprogramon pénteken Czepek Gábor, az Energiaügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×