eur:
393.15
usd:
366.96
bux:
66537.27
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Fajrul Islam/Getty Images

Behívatta a polgármester a lomb nélküli lombsétányon derülő közmunkást

A nő nevetős szmájlival reagált egy Facebookra feltöltött képre, amit egy ismerőse készített a polgármester lombok nélküli lombkoronasétányánál. Közben Polt Péter egy, a beruházás szabályosságát firtató kérdést feljelentésként értékelt, és megtette a lépéseket.

Arról a Hajdú-Bihar megyei Nyírmártonfalván létesült beruházásról van szó, amiről kiderült, hogy annak megépítéséhez 60 millió forintos uniós támogatást nyertek, de az építéssel párhuzamosan tarra vágták az azt körülvevő erdőt – emlékeztet a 24.hu.

A szociális gondozó, akit közmunkásként foglalkoztat az önkormányzat, az ügyben az RTL Híradójának nyilatkozott. A történtekről azt mondta: húsvét vasárnap este hívta fel őt a polgármester, aki jelezte, hogy le kellene vennie a „röhögős” fejet, valamint be kellene mennie kedden az irodájába. Egyúttal figyelmeztette, hogy gondolkodjon azon, amit mit csinál. A telefonbeszélgetésről a nő felvételt készített.

Miután a közmunkás fenyegetőnek értékelte a hívást, a keddi találkozót is rögzíteni szerette volna, de a polgármester követelte, hogy tegye a telefonját az asztalra. Mikor a nő ezt többször is megtagadta, a polgármester közölte, hogy mindent megbeszéltek, és küldeni fogja a papírokat. A szociális gondozó akkor úgy gondolta, a polgármester a felmondásáról beszél, viszont azóta sem kapott semmilyen papírt tőle.

A csatornának nyilatkozva hozzátette: „Azt szeretném, hogy a polgármester ilyen szinten ne tehesse ezt meg az emberekkel. Nemcsak velem, hanem itt még vannak olyan emberek, akik ide vannak utalva, és nem tudnak ugrálni, másfele dolgozni. Ezt a sakkban tartást én nem tartom igazságosnak.”

A polgármester a felvételről nem akart nyilatkozni a csatornának, de azt mondta, hogy belső vizsgálat indult a nő ellen, mert nem jól dolgozik.

Feljelentésnek értékelt kérdés

A 24.hu minap arról is beszámolt az ügy kapcsán, hogy Vadai Ágnes DK-s országgyűlési képviselő írásbeli kérdéssel fordult a legfőbb ügyészhez. Az ellenzéki képviselő azt kérdezte: „Szabályos volt a nyírmártonfalvai lombkorona sétány uniós támogatásának felhasználása?”

Polt Péter írásban reagált: a parlament honlapján közzétett dokumentum szerint a kérdését tartalmilag feljelentésként értékelte, és azt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóságának továbbította. A feljelentés elbírálásának eredményéről a nyomozó hatóság ad majd tájékoztatást.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×