eur:
389.32
usd:
362.71
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Közúti ellenőrzésre figyelmeztető tábla a budapesti Nagykőrösi úton telepített Véda közúti intelligens kamerának nevezett új fix traffipaxok közelében 2016. április 4-én. Az új kamerák, amelyek április 5-én reggeltől fognak működni, sebességmérés mellett - a többi között - forgalomszámlálásra és többféle szabályszegés felismerésére, dokumentálására is alkalmasak. A rendszer 160 mobil sebességmérőt, valamint az ország egész területén 365 fixtelepítésű komplex közlekedésellenőrző pontot (KKEP) foglal magában, 134 útszakaszon.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Új fix traffipaxok jönnek Budapesten – itt vannak a helyszínek is

Új eszközökkel harcolnak a gyorshajtás ellen a kerületekben, egyre többen döntenek a sebességmérők alkalmazása mellett, de van, ahol a sebességhatárt csökkentik drasztikusan.

A budapesti kerületek forgalomlassító és sebességkorlátozó megoldásait szedte össze cikkében a vezess.hu, ebből kiderül, hogy az önkormányzatok négy fő módszerben hisznek: traffipax, Traffibox, sebességkorlátozás táblával és fizikai lassító útelemek.

A II. kerület például hét helyszínen telepít fix sebességmérő készülékeket saját forrásból a BRFK-val együttműködve, az önkormányzat már elindította a traffipaxok beszerzését, „előreláthatólag június elején” tudják telepíteni a készülékeket.

A sebességmérők ezeken a helyszíneket figyelik majd a járműveket:

  • Árpád fejedelem útja 12.
  • Hidegkúti út 128.
  • Kapy út 40.
  • Máriaremetei út 132.
  • Nagykovácsi út 4.
  • Törökvész út 31.
  • Zöldlomb utca 24.

Szintén új sebességmérő jelenik meg hamarosan a XVIII. kerületi Gyömrői úton, de ennél többet szeretnének, mert a kerületi rendőrkapitányság állományában egy mozgó traffipax van, viszont több, mint 300 kilométeres az úthálózat. Most vizsgálják a Traffiboxok telepítésének lehetőségét.

Az I. kerületben is a fix telepítésű Traffiboxokat terveznek, egyeztetve a kerületi rendőrkapitánysággal és a fővárosi önkormányzattal, de a mérők pontos száma és a helyszíne még kijelölésre vár.

A Traffiboxokat azért tartják hatékonynak, mert látják ugyan az arra haladó autósok, azt viszont nem tudják, hogy abban a konkrét dobozban éppen akkor van-e működő sebességmérő, ráadásul ezek az eszközök forgathatók, vagyis a kétirányú forgalmat is képesek ellenőrizni, akár naponta többször is lehet változtatni az irányán.

A XII. kerület viszont nem tervezi sebességmérők beszerzését, mert az csak a gyorshajtás ellen hatásos, más közlekedési szabálysértések ellen nem. A XIV. kerületben sem hisznek ebben, míg a VI. kerületben inkább az általános sebességhatárt csökkentenék 30 kilométer/órára, de teljes zónákban tervez hasonló megoldást a XIII. kerület vezetése is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×