eur:
389.45
usd:
363.72
bux:
68068.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok új budapesti nagykövete az érkezése után tartott sajtótájékoztatón a Liszt Ferenc-repülőtéren 2022. szeptember 2-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

David Pressman visszaszólt Orbán Viktornak

A kormányfő korábban présembernek nevezte az Egyesült Államok budapesti nagykövetét, a diplomata most az Amerika-ellenes retorika ellen emelt szót.

Kirohanást intézett az Egyesült Államok budapesti nagykövete Orbán Viktor miniszterelnök ellen, mondván, szövetséges ország részéről példátlan "az Orbán-féle Amerika-ellenes retorika" – számol be róla a Népszava, a lap a diplomatát egy szegedi látogatására kísérte el.

David Pressman konkrétan azt sérelmezi, hogy március elején a magyar kormányfő ellenfélként azonosította az Egyesült Államokat.

Szerinte ahhoz, hogy javuljanak a két ország kapcsolatai, az egyik félnek változtatnia kell a magatartásán.

A személye elleni magyarországi lejáratókampányt "hazája elleni, felülről irányított támadásként" értékeli, Orbán Viktor Amerika-ellenes szavait pedig egy nem kívánatos játszmának nevezte az oroszok által előidézett háborús időszakban.

Pressman nehezményezte továbbá, hogy az Orbán-kormány a háború ellenére sem távolodott el Oroszországtól. Úgy látja, hogy az ezzel kapcsolatos aggályokban kétpárti egyetértés van, és teljes konszenzus a nemzetbiztonsági körökben, sőt az ellenzéki Republikánus Párt egyes tagjainak még keményebb az álláspontja a magyar vezetéssel kapcsolatban. Ezek alapján a Fidesz hiába bízik, hogy a jövő évi amerikai elnökválasztás kimenetele fordulatot hoz a kétoldalú kapcsolatokban.

Ismert, Orbán Viktor évértékelőjén “présembernek” nevezte Pressmant, aki "bele akarja préselni" a háborúba a magyarokat.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×