eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Scales of justice and Gavel on wooden table and Lawyer or Judge working with agreement in Courtroom, Justice and Law concept.
Nyitókép: Pattanaphong Khuankaew/Getty Images

Megtették ajánlatukat az elbocsátott karinthys tanárok a bíróságon

A pedagógusokat a polgári engedetlenségben való részvételük miatt bocsátották el tavaly novemberben.

Kedd reggel a Fővárosi Törvényszéken megkezdődött a tárgyalása annak a hat tanárnak, akiket a Külső-Pesti Tankerületi Központ tavaly november 30-án bocsátott el a budapesti Karinthy Frigyes Gimnáziumból a polgári engedetlenségben való részvételük miatt.

Az előkészítő tárgyaláson részt vett mind a hat tanár, a Külső-Pesti Tankerületi központ vezetője nem, csak a jogi képviselője volt jelen. A bíró jelezte, a tankerület vezetőjét később fogják beidézni, mert először a felpereseket hallgatják meg – számolt be a Telex.

A pedagógusok TASZ-os ügyvédje a tárgyalás elején közölte: ha ügyfeleit azonnali hatállyal visszaveszik korábbi pozícióikba, fejenként egymillió forint sérelemdíjat fizetnek nekik, valamint a tankerület kiad egy nyilatkozatot, amiben elnézést kér a Külső-Pesti Tankerülethez tartozó pedagógusoktól, akkor elállnak a tárgyalástól.

A tankerület jogi képviselője az ajánlatra úgy reagált: nincs felhatalmazása, hogy konkrét választ adjon, de továbbítani fogja az ajánlatot a megbízójának, azaz a tankerület vezetőjének – írja a lap. A tanárok ügyvédje ezután bejelentette, hogy a tárgyalás szüneteltetésének akkor látják értelmét, ha érdemben tudnak egyeztetni az ajánlatukról.

Így viszont kérik a tárgyalás lefolytatását, de megváltoztatják eredeti keresetüket, és az érintett pedagógusok közül senki sem kéri a pozíciójukba való visszahelyezését.

Az első tárgyaláson a perfelvétel zajlik, a következő tárgyalás csütörtökön lesz, de az ítélethirdetésig még többször találkoznak a felek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×