eur:
390.18
usd:
365.31
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Összeroncsolódott gépjárművek az M1-es autópályánál Herceghalomnál, ahol öt kamion és 37 autó ütközött össze, mindkét irányban lezárták az autópályát 2023. március 11-én. A balesetben érintett öt kamion és 37 személygépkocsi közül 19 jármű kiégett, és összesen 26 ember sérült meg. Közülük hatan életveszélyesen, heten pedig súlyosan sérültek.
Nyitókép: MTI Fotószerkesztőség/Lakatos Péter

Tragédia is történt az M1-esen, nem mindenki élte túl a szombati tömegszerencsétlenséget

Egy holttestet is találtak a rendőrök a roncsok alatt a szombati M1-esen történt tömegszerencsétlenségben. Negyvennél több jármű ütközött össze, közülük 21 kiégett.

Ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk öt kamion, és 37 más jármű ütközött össze az M1-es autópályán Herceghalomnál. Sokáig azt hittek, hogy mindenki élve úszta meg a tömegbalesetet, de a mentés során a rendőrök egy holttestre is bukkantak.

A rendőrök számítása szerint "12 ember - négy gyermek és nyolc felnőtt - súlyos, míg 25 ember - 6 gyermek és 19 felnőtt - könnyű sérüléseket szenvedett".

A mentők 39 embert vittek kórházba. Legkevesebb 21 jármű gyulladt ki, köztük egy kamion és egy kisteherautó.

Az MKIF azt írja, hogy a balesetsorozatot egyértelműen a hatalmas szél keltette porvihar okozta. Pontosabban az, hogy az autósok közül nem mindenki lassított. Egy autós a közösségi médiában tett közzé egy fotót, amelyről azt írja: "ezt a képet pár perccel a baleset előtt lőttem. Amennyivel mentek el mellettem sokszor szinte nulla látótávolságnál, nem csodálkozom hogy ez történt".

Másoknak válaszolva azt is írta, hogy ő ekkor már csak 40-nek ment, de mások 80-100-zal húztak el mellette. A fénykép tanúsága szerint már ekkor is alig lehetett 10-20 méterre ellátni.

A baleset a rendőrség szerint úgy történt, hogy több személygépkocsi és egy kamion ütközött a Hegyeshalom felé vezető oldalon, a kamion átcsúszott a szembejövő sávba.

Később az autópálya-kezelő szóvivője arról beszélt, hogy egy 20 méteres sávban egy lokális szélátfúvás keletkezett. Szimicsku László az RTL.hu-n adott tájékoztatást, eszerint

a környező mezőgazdasági földeken az elmúlt napokban munkálatokat végeztek, föllazították a talajt, és az orkánerejű szél felkapta a port, és befújta az autópályára.

Valaki fékezni kezdett, és tulajdonképpen így alakult ki a tömegkarambol.

A Katasztrófavédelem is tett közzé videót az Instargram oldalán.

Megmutattunk tegnap egy "civil" videót, ezen egy teherautóban ülő pár kommentálja az eseményeket. Lépésben haladnak, és látható rajta a kiégett autók. Megdöbbenésükben trágár szavakat is használnak, csak akkor nézze meg a felvélt, ha ezen külön nem botránkozik meg.

Az Útinform ma reggel azt írta: a 31-es km-nél a hatóságok befejezték a műszaki mentés és a helyszínelés,

az autópályát a Hegyeshalom felé vezető oldalon is megnyitották,

így a forgalom már mindkét irányban zavartalanul halad.

Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét
"Egyre kevesebben árulják el..."

A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×