eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Újabb fordulat a fiatalkorúval szexelő pedagógiai munkatárs körüli botrányban

A választókorú magyarok túlnyomó többsége, 95 százaléka szerint elfogadhatatlan, ha egy pedagógiai munkatárs szexuális kapcsolatot létesít egy fiatalkorú tanulóval - derül ki az Alapjogokért Központ aktuális közvélemény-kutatásából.

A felmérésben - amelyet február 27-28-án készítettek ezer ember telefonos megkérdezésével - felidézték, hogy az utóbbi hetekben több, kiskorúak sérelmére elkövetett botrány rázta meg a magyar közvéleményt: a legismertebb esetben a rendőrség büntetőeljárást indított gyermekpornográfia bűntett elkövetésének gyanúja miatt, kutatást hajtottak végre egy 39 éves pedagógiai asszisztensnél.

Hangsúlyozták, hogy a felnőtt magyar lakosság egyöntetűen, egy emberként elutasítja a fiatalkorúak mentális- és pszichés egészségére veszélyt jelentő szexuális kapcsolatokat és a pedofíliát.

A 18 év alattiakat veszélyeztető magatartás elutasítása nemzeti konszenzusnak örvend Magyarországon, a megkérdezettek 95 százaléka egyöntetűen elfogadhatatlannak tartja azt, hogy egy pedagógiai asszisztens egy 15 éves fiatalkorúval tartson fenn szexuális kapcsolatot.

A gyermekek magyar társadalomban elfoglalt kiemelt helyét igazolja, hogy mindösszesen alig 2 százalékos véleménykisebbséget képviseltek azok, akik szerint "inkább elfogadható" az, ha egy pedagógiai asszisztens szexuális kapcsolatot létesít egy másik iskola kiskorú diákjával.

"A gyermekek védelme szívügye a magyaroknak, ezért sem meglepő, hogy a genderideológia teremtett nemeket megkérdőjelező, és a sokszínűség jegyében a pedofilokat védő álláspontjának terjesztését elutasítják a megkérdezettek. Az Alapjogokért Központ évek óta figyelmeztet arra, ami most történik. A Soros-féle nyílt társadalom hálózata által finanszírozott nyomásgyakorló szervezetek a tanárokat saját szexuális orientációjuk megélésére buzdítják, felbátorítják őket +másságuk+ képviseletére. Ennek keretein belül a gyermekek mentális és pszichés fejlődését is veszélyeztethető tartalmakat, viselkedésmódokat népszerűsítenek az iskolák falai közt" - fogalmaztak.

Úgy folytatták, hogy a magyar társadalom jelentős többsége (70 százalék) ragaszkodik a gyermekvédelmi törvényben foglalt jogaihoz és elutasítja, hogy az oktatási intézményekben szülői engedély nélkül különböző szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak.

Ugyan a "külföldi dollárokért lehajoló hazai baloldal hevesen tiltakozott a gyermekvédelmi törvény ellen - egyszerű +propagandának+ minősítve azt -, intő jel lehetne a számukra, hogy a velük szimpatizálóknak is több mint fele (55 százalék) elítéli az engedély nélkül tartott szexuális irányultságokat népszerűsítő előadásokat".

Hozzátették: "a dollárbaloldal magatartását tovább súlyosbítja a tény, hogy az LMP egykori politikusát" egy hete letartóztatta a rendőrség szexuális visszaélés bűntettének alapos gyanúja miatt, amelyet sajtóhírek szerint egy 13 éves kisfiú sérelmére követett el.

A hazai közvélemény szemében a gyermekvédelmi törvény a gyermekek jóllétének kiemelt garanciáját jelenti, szemben a baloldal által hangoztatott "gyűlöletkeltő propaganda" címkével - írták.

A Alapjogokért Központ szerint ezt támasztja alá, hogy a megkérdezettek 58 százaléka még tovább szigorítaná a törvényt, míg majdnem minden ötödik válaszadó (19 százalék) a jelenlegi formájában tartaná meg.

A szabályozást alig kilenc százalék enyhítené

- tették hozzá.

"A szülők jogai ellen folytatott Soros-szervezetek aknamunkáját az Európai Bizottság is támogatja, közben pedig a magyar gyermekvédelmi törvényre hivatkozva tartja vissza a Magyarországnak jog szerint járó forrásokat."

Ellenben a nemzeti kormány és a magyar társadalom álláspontja világos, Orbán Viktor szavaival élve: a "pedofíliára nincs bocsánat, a gyerek szent és sérthetetlen" - áll a felmérésben.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×