eur:
393.22
usd:
367.87
bux:
65951.82
2024. április 24. szerda György
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök megérkezik Brüsszelbe 2022. október 20-án, ahol az Európai Unió állam-, illetve kormányfői kétnapos csúcstalálkozót tartanak.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Bejelentést tett Orbán Viktor Brüsszelben - videó

Videóüzenetet tett közzé a miniszterelnök.

Videót tett közzé Facebook-oldalán Orbán Viktor miniszterelnök a brüsszeli rendkívüli uniós csúcsról.

"Meghallgattuk Ukrajna elnökét" - közölte a kormányfő, hozzátéve, Magyarország történetének legnagyobb humanitárius segítségét nyújtottuk Ukrajnának, és egymillió menekültet engedtünk át a határainkon.

"Meghallgatva az ukrán elnököt nyilvánvaló, hogy ez a háború elhúzódik, nem számolhatunk azzal, hogy hamarosan véget ér. Miután elhúzódik, mi, magyarok továbbra is segíteni fogjuk humanitárius eszközökkel az ukránokat, de fegyvereket továbbra sem szállítunk" - jelentette be a miniszterelnök.

Szerinte a magyar érdek továbbra is a minél gyorsabb tűzszünet, a béketárgyalások és egy tartós békét eredményező rendezés.

"Életet menteni csak békével és tűzszünettel lehet. Mi, magyarok továbbra is a béke pártján állunk" - zárta gondolatait Orbán Viktor.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×