eur:
392.3
usd:
365.57
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Electric Vehicle is changing in street.
Nyitókép: nrqemi/Getty Images

Akkumulátorgyár: botrányba fulladt a közmeghallgatás Nyíregyházán

Az akkumulátoralkatrész-gyár ügyében rendezett közmeghallgatásra sokkal többen érkeztek, mint ahányan befértek a terembe.

Az érdeklődők egy része a bejáratnál lévő két üvegajtó közé szorult, mások pedig be sem jutottak az épületbe – írja a nepszava.hu.

A biztonsági őrök még két országgyűlési képviselőt, az LMP-s Bakos Bernadettet és a Mi hazánk politikusát, Apáti Istvánt sem engedték be sokáig, hiába érveltek, hogy nekik joguk van részt venni, sőt felszólalni is a közmeghallgatásokon.

Az elmúlt napokban a Debrecenbe tervezett kínai akkumulátorgyár is heves indulatokat generált, legalábbis az ottani közmeghallgatás erről tanúskodott. Az LMP, majd a Momentum is népszavazást kezdeményezett a témában.

A teremben hamar parázs hangulat alakult ki, többen a kormányt és a Fideszt szidták. Egyebek között azt hangsúlyozták: ez a módszer, amely elzárják őket az információktól, azt jelzi:

van titkolnivalójuk az akkumulátor-alkatrész gyártó beruházás kapcsán.

Másképp ugyanis egy kisteremnél nagyobb helyet találtak volna, hogy mindenkinek lehetőséget adjanak, aki el akarja mondani a véleményét, vagy információkat szeretne az üzem működéséről.

Többen azt is elmondták: szerintük így a közmeghallgatás törvénysértő, hiszen nem adtak lehetőséget a helyieknek, hogy mindannyian feltehessék a kérdéseiket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×