eur:
394.07
usd:
364.98
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Electric car lithium battery pack and power connections
Nyitókép: kynny/Getty Images

Tizenegyezer tiltakozó aláírásával döngetik a debreceni városháza kapuit akkuügyben

Petíciót ad át a „Debreceniek az akkumulátorgyár ellen” csapata az aHanggal együtt február 9-én.

A civil társulás tavaly ősszel indított levélküldő akciót az aHang felületén, azt követelve Papp László polgármestertől, hogy a külföldi multik helyett a helyi lakosok érdekeit képviselje és akadályozza meg a városba tervezett akkumulátorgyár megépülését.

„Az elmúlt időszak történései azonban bebizonyították, hogy a város vezetése nem hajlandó érdemben a debreceniekkel párbeszédet folytatni, a közmeghallgatások rendre botrányba fulladtak” – olvasható az aHang közleményében.

A Debreceniek az akkumulátorgyár ellen csapata és az aHang ezért úgy döntött, hogy február 9-én személyesen viszik el a több mint 11 ezer aláírást tartalmazó petíciójukat, hogy átadják a polgármesternek az üzenetüket: „ne épüljön Debrecenben kínai akkumulátorgyár!”

Az átadásra csütörtök délután fél 5-kor a régi városházánál kerül sor, ahová Papp László polgármestert is várják, sőt, mint olvasható, „kreatív ajándékkal” is készülnek.

Ezután a debreceni civilek pultokkal fognak kitelepülni, hogy további aláírásokat gyűjtsenek. Végül közösen fognak átvonulni a 6 órakor kezdődő demonstrációra, ahol a Debreceniek az akkumulátorgyár ellen csapatának képviselője is beszédet fog mondani.

Azzal, hogy a 3000 milliárd forintos és ezzel hazai rekorder kínai beruházás milyen indulatokat kavart a helyiek körében, az Infostart is foglalkozott.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×