eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Nyitókép: Aleksey Kabanov(MetNet

Több mint tíz centi hó is hullhat csütörtök estig, Budapesten is havazhat

Erről az Országos Meteorológia Szolgálat tett közzé jelentést, de azt írják, nagy a bizonytalanság.

„Ahogy az már ezen a héten lassan megszokottá válik, éjszakára újabb mediterrán ciklon érkezik, amelynek hatására sokfelé várható eső, záporeső” – írja Facebookon az OMSZ.

De lesz különbség is az elmúlt napokban tapasztaltakhoz képest: a ciklon hátoldalán északnyugat felől a megerősödő, néhol viharossá fokozódó északnyugati széllel az eső hajnaltól egyre nagyobb területen havas esőbe, havazásba válthat át.

A bizonytalanságot az okozza, hogy nem látszik, hogy a hideg mekkora mértékben éri utol a csapadékzónát, vagyis mennyi esik le esőként, mennyi hóként.

A poszthoz mellékelt térképen az látszik, hogy az Alföldön eső, nyugaton hó várható.

„Csütörtökön a Dunántúlon, majd a főváros térségében és az Északi-középhegységnek főleg a nyugati felén egyre nagyobb területen vált át havas esőbe, havazásba az eső. Elsősorban a magasabban fekvő helyeken (300 m felett) érdemi hótakaró kialakulása valószínű, kiemelten a Dunántúli-középhegység, Budai-hegység, Dunakanyar hegyei, Börzsöny térségében 10 cm-t is meghaladhatja a csütörtök estig lehulló friss hó mennyisége” – áll a bejegyzésben.

Zivatarra és hófúvásra is figyelmeztetnek. További részletek itt találhatók.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×