eur:
393.06
usd:
366.52
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Diákok az élőláncos tiltakozásukon a Szent István körúton 2022. október 27-én. Ezen a napon Budapesten élőláncot alakítottak diákok, szülők, pedagógusok és támogatóik az Egységes Diákfront kezdeményezésére.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Vidéki iskolák is csatlakoztak a tiltakozó pedagógusokhoz

71 iskola 697 pedagógusa csatlakozott a pedagógusok gördüló sztrájkjához. Ma újabb munkabeszüntetések várhatók.

30 pedagógus kapott figyelmeztetést csütörtökön, hogy rendkívüli felmentéssel elbocsátják, ha újra megtagadja a munka felvételét. Az érintettek közül 14-en a VIII. kerületi Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban dolgoznak.

A Tanárok a Tanárokért Facebook-csoportban pontos számokat is írtak, hogy kik és hányan csatlakoztak a tiltakozáshoz.

Szerdán 8 tanár kapta meg felmondását, amiért részt vett a polgári engedetlenségben. Ennek hatására tüntetés volt a Belügyminisztériumnál, csütörtökön pedig országszerte számos iskolában ülősztrájkot, polgári engedetlenséget, munkabeszüntetést tartottak.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete levélben követelte a belügyminisztertől, hogy vonja vissza a rendkívüli felmentéseket.

A hvg.hu felsorolja, hogy mely iskolák csatlakoztak tevőlegesen is a mai megmozdulásokhoz.

Közben a különböző közösségi csoportok sorra írják a kommentekben, hogy kik és mely iskolák csatlakoztak a tiltakozáshoz. Csak egy példa, az újpesti Csokonai gimnáziumban 31 tanárt "jelentettek".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×