INFORÁDIÓ
2023. március 28. kedd
Gedeon, Johanna

diákigazolvány

oktatási hivatal

közösségi közlekedés

utazási kedvezmény

Kelemen Kata és Ivanovics Ádám Iván mutatják a Nemzeti Egységes Kártyarendszer (NEK) részét képező új diákigazolványukat a központi okmányirodában.

Fontos információ a diákigazolvánnyal rendelkezőknek

Infostart / MTI

Meghosszabbított határidővel vehetők igénybe az utazási kedvezmények a lejáró diákigazolványokkal – közölte az Oktatási Hivatal.

A közlekedési szolgáltatók november 30-ig elfogadják a köznevelésben a 2021/2022-es tanév érvényesítő matricájával, a felsőoktatásban pedig a 2021/2022-es tanév II. féléves matricájával érvényesített diákigazolványokat, továbbá november 12-ig fogadják el a 2022. október 25. és 2022. november 3. között lejáró igazolásokat – írták.

Az Oktatási Hivatal a Technológiai és Ipari Minisztérium közreműködésével kérte a közlekedési szolgáltatókat, hogy a fenti határidőig fogadják el a lejáró igazolványokat, valamint az ideiglenes igazolásokat.

Az Index azt írja, hogy a BKV tájékoztatása szerint a közoktatásban és a felsőoktatásban részt vevő nappali és esti tagozatos tanulók a lakóhelyük (tartózkodási helyük) és az oktatási intézményük között bérletkedvezménnyel, továbbá bármely viszonylatban menetjegy-kedvezményekkel a meghatározott feltételek szerint utazhatnak.

Az oktatási intézmények levelező oktatásban részt vevő tanulója a lakóhely és az oktatási intézmény között jogosult kedvezményes menetjegy váltására.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018