eur:
394.26
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke beszédet mond a gyermekvédelmi rendszerben élő fiatalok honvédelmi pályaorientációjáról tartott sajtótájékoztatón Székesfehérváron, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban 2020. július 20-án. Az eseményen az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi), a Honvédelmi Minisztérium (HM), a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Sportszövetség képviselői együttműködési megállapodást írtak alá, amelynek célja, hogy a gyermekvédelmi rendszerben élő fiatalok különböző programok segítségével megismerkedjenek a honvédelemmel, valamint a Magyar Honvédség nyújtotta életpálya lehetőségekkel.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Simicskó István: mindig más irányból jönnek a magyar érdekekkel ellentétes beavatkozások

A XX. század közepén a szovjet tankok és a magyar kommunisták ellenében kellett összefogni, ma pedig "a ránk erőltetett brüsszeli szankciókkal akarják fenyegetni a magyar családokat, a magyarság jövőjét" – írta a KDNP frakcióvezetője.

A magyarok odaadása a szabadságért, a szuverenitásért nem új keletű, ahogyan történelmüket végigkísérte az ezért való küzdelem, úgy jelent ez meg 1956 októberében is - közölte a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője október 23-a alkalmából.

Simicskó István közleményében úgy fogalmazott: ezt a harcot azóta is megvívjuk, "igaz, mindig más irányból jönnek a magyar érdekekkel ellentétes elvárások, beavatkozások".

A XX. század közepén a szovjet tankok és a magyar kommunisták ellenében kellett összefogni, ma pedig "a ránk erőltetett brüsszeli szankciókkal akarják fenyegetni a magyar családokat, a magyarság jövőjét" - írta.

Hozzátette:

ahogyan megannyiszor az elmúlt ezer esztendőben, úgy "most sem hagyhatjuk, hogy mások mondják meg, mi történjen hazánkkal!"

Simicskó István azt írta, 1956 hőseinek, akik bátorságból és szabadságszeretetből jelesre vizsgáztak a nagyvilág előtt, példaként kell előttünk állniuk.

Hangsúlyozta: "békeszerető nép vagyunk, így most is mindent meg kell tennünk, hogy mielőbb megkezdődjenek az orosz-ukrán béketárgyalások, majd pedig beköszöntsön a béke", amely alapja a fejlődő Európának.

Ha nincs béke, akkor nincs szabadság. Ha nincs szabadság, akkor nincs jövő - tette hozzá a KDNP frakcióvezetője

"Óvjuk meg hazánkat az idegen érdekektől és óvjuk meg Európánkat a háborútól és az elhibázott gazdaságpolitikától" - sürgette közleményében a KDNP frakcióvezetője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×