eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: cibakhaza.hu

Cibakháza elfoglalt egy új szigetet

Pontosabban Hegyes Zoltán polgármester, aki kitűzte a nagyközség zászlaját, így arra mostantól a település szabályai vonatkoznak.

Múlt csütörtökön bevonultak a Holt-Tiszán lévő szigetre és elfoglalták. Hegyes Zoltán polgármester kitűzte Cibakháza zászlaját, ezzel is jelezve a település teljes körű fennhatóságát a sziget felett – olvasható a nagyközség hivatalos oldalán.

A sziget területe a Tisza vízállásának függvényében változó, a jelenlegi vízszint mellett nagyjából 7500 négyzetméter. Érdekességként megjegyzik, hogy a sziget a napokban a legnagyobb, mert ennyire kis – negatív rekordot jelentő – vizet eddig nem mértek Szolnoknál. Hozzáteszik, hogy további apadás esetén a sziget területe növekedhet, ez a plusz terület automatikusan Cibakházához fog tartozni. (Múlt pétneken ez be is következett.)

Azzal, hogy a sziget cibaki területté vált, érvénybe léptek a Holt-Tisza esetében lakossági szavazással is megerősített szabályok, miszerint a keletkező szemetét mindenki köteles elszállítani – hívják föl a figyelmet megjegyezve azt is, hogy a sziget elfogalalása során az elszórt szeméttől megtisztították a területet, és midnen arra járó figyelmét szeretnék nyomatékosan felhívni, hogy

ne szemeteljen.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×