INFORÁDIÓ
2022. augusztus 14. vasárnap
Marcell

budapest

fővárosi önkormányzat

közösségi költségvetés

49 ötletre lehet szavazni a budapesti közösségi költségvetés keretében

Infostart / InfoRádió

Már lehet szavazni a budapesti közösségi költségvetés idei projektjeire, és megnyílt egy, az eddigi eredményeket is bemutató kiállítás is - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Önkormányzat közösségi költségvetési koordinátora, Schanz Judit.

Már lehet szavazni az egymilliárd forintos keretösszegű fővárosi közösségi költségvetés 49 fejlesztési ötletére, a nyertes terveket a fővárosi önkormányzat valósítja majd meg .

A fővárosiak novembertől január végéig adhattak be ötleteket a másodszor is 1 milliárd forintos kerettel elinduló közösségi költségvetésbe; 615 javaslat érkezett. Jogi, pénzügyi és formai szűrés után a versenyben maradt ötletek a budapestiekből álló Közösségi Költségvetési Tanács elé kerültek, ahol végül 49-et tettek a szavazólistára - olvasható a közleményben.

Szavazni az otlet.budapest.hu oldalon lehet augusztus 31-ig, személyesen pedig július 7-ig, minden nap 14 és 18 óra között a Városháza parkban a Budapest pavilon mellett, illetve a szavazás teljes időszakában a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban és annak tagkönyvtáraiban.

Aaz ötletek idén is három - zöld, esélyteremtő és nyitott Budapest - kategóriában versenyeznek. Minden kategórián belül lehetőség van egy kisebb, maximum 50 millió forintos, és egy nagyobb, maximum 133 millió forintos költségvetésű ötletre szavazni.

A Főpolgármesteri Hivatal közölte azt is, hogy július végéig a Városháza parkban óriásplakátokon megtekinthetők a program első évének nyertes ötletei, valamint az idei ötletek között is lehet böngészni.

Kapcsolódó hang

Budapesti közösségi költségvetés
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018