eur:
393.34
usd:
368.06
bux:
65925.05
2024. április 24. szerda György
Donáth Anna, a Momentum elnöke, a párt európai parlamenti képviselője leadja szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a XI. kerületi Kelenvölgyi Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án.
Nyitókép: MTI/Demecs Zsolt

Alakuló ülés: véglegesítette álláspontját a Momentum

A Momentum Elnökségének döntése értelmében a párt frakciója május 2-án leteszi a parlamenti esküt, de bojkottálja az alakuló ülés érdemi részét, az április 3-i választást ugyanis nem ismerik el tisztességesnek.

Erről a Momentum elnöksége és frakcióvezetése közleménye számolt be.

„1,9 millió változást akaró honfitársunktól azt a felhatalmazást kaptuk, hogy a parlamentben és a parlamenten kívül is a hangjuk legyünk. Míg az eskütétel az előbbi, az utcára kivonulás az utóbbi célt szolgálja.

A Momentum kitart azon álláspontja mellett, hogy semmilyen Fidesz által osztott díszpozíciót (parlamenti alelnöki, jegyzői, bizottsági elnöki és alelnöki pozíciók) nem vállalunk a parlamentben. Hiába fenyegetőzik Kövér László azzal, hogy a Momentum elbukhatja ezeket a pozíciókat, mi nem leszünk a Fidesz díszellenzéke. Munkánk legjavát a parlamenten kívül, változást akaró közösségek építésével fogjuk tölteni” – írják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×