eur:
387.72
usd:
359.94
bux:
69201.95
2024. május 10. péntek Ármin, Pálma
Hadházy Ákos független képviselő felszólal az ügyészség 2017. évi tevékenységéről szóló beszámoló vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. december 13-án.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Mégsem lesz a Momentum-frakció tagja Hadházy Ákos

A zuglói körzetet megnyerő képviselő állítása szerint egy újságírótól tudta meg a párt végleges döntését. Igaz, nem érte váratlanul. Másmilyen parlamenti munkát képzelnek a felek.

"Természetesen folytak előzetes egyeztetések az elnökség és Hadházy Ákos között, így a bejelentése nem érte meglepetésként a pártot és a párt döntése sem érte őt váratlanul" – válaszolta az Alfahírnek a Momentum sajtóosztálya, miután Hadházy Ákos a portállal közölte, hogy elgondolkodik a közös jövőn.

A párton kívüli, a parlamenti bojkott pártján álló zuglói egyéni körzetben megválasztott képviselő azon különbözött össze a Momentummal, hogy az bejelentette, képviselői részt vesznek a Parlament alakuló ülésén annak ellenére, hogy korábban Hadházyhoz hasonlóan ők is bojkottról beszéltek.

Az Azonnali arról ír, hogy tőlük tudta meg Hadházy Ákos a Momentum döntését. A lap felhívta a figyelmet arra, hogy a politikus arra nem tudott válaszolni, hogy mi lesz azzal az előválasztás előtt általa is aláírt értéknyilatkozattal, ami többek közt azt tartalmazta, hogy az egyéni választókerületbe jutás esetén beül a hat ellenzéki párt egyikének frakciójába.

Ezzel a Momentumnak tíz tagú lesz a frakciója, így valószínűsíthetően Hadházy Ákos távozásával több millió forint támogatástól esik el a párt is – emlékeztet az Alfahír.

Az Egységben Magyarországért 57 mandátuma jelenlegi állás szerint így oszlik meg:

  • DK: 15
  • Momentum: 10
  • Jobbik: 10
  • MSZP: 10
  • Párbeszéd: 6
  • LMP: 5
  • független: 1
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×