eur:
394.17
usd:
369.67
bux:
65792.91
2024. április 23. kedd Béla
Tóth Csaba, az MSZP vezérszónoka felszólal az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények uniós jogharmonizációs kötelezettségek miatt szükséges módosításáról szóló törvényjavaslat és az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslat együttes, általános vitájában, az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. június 18-án.
Nyitókép: Soós Lajos

A parlamenti bizottság javasolja Tóth Csaba mentelmi jogának felfüggesztését

A szocialista képviselőt és több párttársát is vesztegetéssel gyanúsítja az ügyészség, de mindannyian tagadják az ellenük felhozott vádakat.

Az Országgyűlés mentelmi bizottságának tagjai egyhangúlag úgy döntöttek, javasolja a szocialista Tóth Csaba mentelmi jogának felfüggesztését, miután két héttel ezelőtt befolyással üzérkedés miatt Polt Péter legfőbb ügyész erre kérte a parlament elnökét.

Tóth Csaba a testület előtt azt mondta, a vádak megalapozatlanok, nem követett el semmilyen bűncselekményt. A mentelmi bizottság közzétette a legfőbb ügyész indítványát, amely részletezi, hogy pontosan mivel gyanúsítják Zugló parlamenti képviselőjét: megalapozott gyanú van arra, hogy Tóth Csaba 2016-ban Horváth Csabával, a XIV. kerület jelenlegi szocialista polgármesterével, aki akkor a Fővárosi Közgyűlés tagja volt, Zuglóban a tervezett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére kerestek egy gazdasági társaságot, amellyel túlárazott vállalkozói díjban állapodtak meg, és a nyereség felére igényt tartottak. Az ügyészség szerint a várható bevételből Tóth Csaba saját maga és a szintén meggyanúsított Horváth Csaba részére 31 millió forintot kért és vett át, ezenfelül Tóth Csaba havonta 10- 15 millió forintot, összesen legalább 250 millió forint készpénzt kaphatott.

A több szocialista politikust érintő ügyben Fuzik Zsolt vallomása alapján jutottak el a hatóságok a gyanúsítottakig. Fuzik Zsolt azt állította, hogy Baja Ferencen, az MSZP pártalapítványának, a Táncsics Alapítványnak a kuratóriumi elnökén keresztül lépett kapcsolatba Molnár Zsolttal. Az atv.hu szerint Baja Ferenc is kért ezért 30 millió forintot. A szocialista politikus annak ellenére, hogy találkozott Fuzik Zsolttal, a portálnak cáfolta az érintettségét és hogy pénzt kapott volna.

Korábban a Magyar Nemzet írt arról, hogy Molnár Zsolt szocialista országgyűlési képviselő, az MSZP pártigazgatója 2019 második felében 40 millió forint vesztegetési pénzt vett át Fuzik Zsolttól, akinek ezért cserébe megígérte, hogy két évig nyugodtan működhet az őt lefizető cég. Molnár Zsolt a vesztegetésről szóló hírek kapcsán azt mondta, hogy Fuzik Zsoltot nem ismeri, egyszer találkozott vele a képviselő irodaház környékén, egy padon beszélgettek, de azóta nem látta többet. "Senkitől sem kaptam pénzt, és azért nagyon trükkös egy vádalku, mert nem kell igazat mondani, bármit állíthat" – mondta a gyanúsításról.

Horváth Csaba az InfoRádiónak azt mondta,politikai motiváció áll a meggyanúsítása mögött, és tagadja a vádakat. "Április 3-ig el fog húzódni ez az eljárás, április 3-a után meg arra számítok, hogy normális mederbe kerülhet az ügy, és akkor ejtik ezeket a teljességgel abszurd és alaptalan vádakat." Horváth Csaba azt elismerte, hogy találkozott a rá terhelő vallomást tevő Fuzik Zsolttal, de csak magánszemélyként. A főügyészség két héttel ezelőtt több helyszínen, a zuglói önkormányzatnál és a polgármester lakásán is házkutatást tartott, majd gyanúsítottként hallgatta ki a zuglói polgármestert és egy korábbi helyi politikust.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×