INFORÁDIÓ
2022. augusztus 11. csütörtök
Tiborc, Zsuzsanna

végkielégítés

kabinet

választás

Aerial view Sunrise Scene of Budapest with Hungarian parliament building in Hungary

Választás 2022: ennyi pénz járna a kormánytagoknak váltás esetén

Infostart

Átlagosan tízmillió forint végkielégítés jutna a minisztereknek és az államtitkároknak, amennyiben áprilisban a választók úgy kívánják.

Átlagosan tízmillió forint végkielégítés járhat az Orbán-kormány minisztereinek és államtitkárainak, amennyiben áprilisban az ellenzék nyer, és a kabinetnek távoznia kell – írja a 24.hu. Az oldal számításai szerint ebben az esetben összesen 654 millió forintot tehetnek zsebre az érintettek.

Minden olyan miniszternek és államtitkárnak, aki ugyanis már legalább három éve betölti a posztját, hathavi illetmény jár felmentése esetén; ha három évnél kevesebb időt töltött el az adott tisztségben, akkor háromhavi pénzt kapnak pluszba. A lap megjgyezi, hogy mindössze két olyan vezető akad, Répássy Róbert és Vágujhelyi Ferenc, akiknek nem jár semmi, mivel egy évet sem voltak a posztujukon.

A legtöbb pénzt a két tárca nélküli miniszter, Süli János és Mager Andrea kapná, 30–30 millió forintot, miután ötmillió forint a havi illetményük. A többi miniszternek meg kellene elégednie 11,9 millió forinttal, Varga Judit igazságügyi miniszternek pedig 5,9 millió forint jutna, mivel őt kevesebb mint három éve nevezték ki tárcavezetőnek. Orbán Viktor miniszterelnök 9 millióval búcsúzhatna a jogszabályok szerint, mivel egyedül az ő havi illetménye nem emelkedett az elmúlt években, és megragadt 1,5 millió forintnál.

Nyitókép: Ratnakorn Piyasirisorost/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018