eur:
393.81
usd:
368.22
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Coronavirus model, medical syringe and flurona sign displayed in the background are seen in this illustration photo taken in Poland on January 4, 2022. Some countries reported cases of patients that were infected both COVID-19 and flu. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images)
Nyitókép: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Szlávik János fontos dolgot tisztázott a fluronát illetően

A flurona nem új koronavírus-mutáció – szögezte le a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa.

Szlávik János ismertetése szerint ez a megjelölés azt jelenti, hogy az influenzavírus és a koronavírus egyszerre van jelen valakinek a szervezetében, de

a két vírusnak „nincs köze egymáshoz, nem tudnak rekombinálódni”.

A szakember az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában felhívta a figyelmet, hogy mindkét vírus a rizikócsoportba tartozóknál, azaz az idős, krónikus betegséggel küzdőknél okoz súlyos állapotot, ezért nekik mindenképpen azt javasolja: kérjék mind az influenza elleni, mind a koronavírus elleni védőoltást.

Szlávik János véleménye szerint össze fog érni a koronavírus-járvány negyedik és ötödik hulláma, várhatóak az esetszámnövekedések. Reményei szerint azonban – az oltásoknak köszönhetően – a kórházban kezelt súlyos esetek száma nem fogja meredeken követni a megbetegedések számát.

A legnagyobb veszélyben továbbra is az idős, krónikus betegségben szenvedők és az oltatlanok vannak – emelte ki, hozzátéve, hogy a kórházban kezelt emberek zöme oltatlan.

Az infektológus beszélt arról is,

nem túl optimista atekintetben, hogy a járvány az idén végleg véget érhet.

Mint fogalmazott, van olyan nézet, hogy a koronavírus velünk marad, talán náthaszerű megbetegedéssé szelídül.

A negyedik védőoltásról szólva a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa azt mondta, meg kell várni más országok negyedik oltással kapcsolatos tapasztalatait, de a harmadik oltás nagyon fontos, hiszen 70-80 százalékos védettséget ad.

Hangsúlyozta, egyelőre nincs hatékony készítmény a koronavírus gyógyítására. Újabb és újabb készítmények ugyan megjelennek a piacon, de ezek egyike sem csodaszer. A vírusok ellen nagyon kevés valódi antivirális készítmény létezik, ezért mindenképpen a megelőzésre kell koncentrálni – emelte ki Szlávik János.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×