eur:
394.24
usd:
370.36
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
The nurse is talking with  a patient who fell ill with a new type of coronavirus covid-19. Male nurse with protective coverall clothing in intensive care unit in hospital.
Nyitókép: PatrikSlezak/Getty Images

Kórházi adat: oltatlan az intenzíven fekvők háromnegyede

A szombathelyi kórház közzétette az adatokat, amelyeket a város polgármestere ismertetett csütörtökön.

Ötven százalékos a szombathelyi kórház intenzív osztálya, vagyis 17-18 beteg van lélegeztetőn - közölte a város közgyűlésében felszólalva Nemény András polgármester csütörtökön.

A Nyugat.hu tudósítása szerint az is elhangzott, hogy az intenzíven lévők háromnegyede oltatlan, de még az is, hogy az ide bekerült beteg oltottak többségében kínai vakcinát kaptak.

A kormányhivataltól közben pontos választ várna a számokat illető kérdésre, de ott 45 napos határidőt vállalnak a válaszadásra, miközben a polgármester szerint eredményesebben lehetne védekezni a számok ismeretében.

A városi Sportkarácsonyt már lemondták, a szilveszterről nem született döntés, várják, hogy mit javasol az operatív törzs.

A városi kórházban már két Covid-osztály üzemel.

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×