eur:
393.13
usd:
367.32
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Katonai tiszteletadással felvonják Magyarország nemzeti lobogóját a Parlament előtti Kossuth Lajos téren az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 64. évfordulóján 2020. október 23-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket

Az Országgyűlés 1991-ben nyilvánította hivatalos nemzeti ünneppé október 23-át, amit az alaptörvény is megerősített.

A központi programok az Országház előtt 9 órakor a hagyományos zászlófelvonással kezdődnek. Délután a Műegyetemtől indul a Békemenet (gyülekezés 13 órától, indulás a Szabadság hídon át 14 óra körül) az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkára (útvonal itt). Ezen a helyszínen mondja el ünnepi beszédét Orbán Viktor miniszterelnök 15.30-tól. Az Andrássy út másik végén, a Hősök terénél közös ellenzéki rendezvényt tartanak (az Andrássy út és a Dózsa György út sarkán, 16 órától). Mind az öt, az előválasztáson elinduló miniszterelnökjelölt fel fog szólalni. A Mi Hazánk Mozgalom 15.00 órától a Covin közben tart megemlékezést.

Napközben a Parlamentben megtekinthetik az érdeklődők a Díszlépcsőházat, a Kupolacsarnokot, valamint a Szent Koronát (10 és 16 óra között). Az Országház előtti Kossuth Lajos téren egy Csepel teherautó is ki lesz állítva.

Szintén ingyenesen lesz látogatható a Terror Háza Múzeum, ahol a Hősök falánál bárki gyertyát gyújthat. Továbbá egész napos protokollmentes megemlékezés lesz az Új köztemetőben a 301-es parcellánál.

Este fényfestés lesz látható a Külgazdasági és Külügyminisztérium Bem téri épületén, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudomány Egyetem "K" épületén, a Duna felőli oldalon, a Terror Háza Múzeum falain, a Jászai Mari téren a Nagy Imre-szobron, valamint a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződésében lévő épületen.

Országszerte tartanak helyi koszorúzásokat, megemlékezéseket önkormányzatok, civil szervezetek, pártok és politikusok.

A rendezvények miatt a fővárosban számos forgalmas útszakaszon, különösen a belvárosban lezárásokra, korlátozásokra kell készülni - ezekről itt írtunk.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Mire számíthatunk ma a tőzsdéken?

Mire számíthatunk ma a tőzsdéken?

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban indulhat a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti, reggel a KSH friss kereseti adatokat közöl, külföldön pedig a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×