eur:
393.87
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A forgalom elől lezárt fővárosi Bem rakpart a Batthyány térnél 2018. június 10-én. Az útlezárásra a Red Bull Air Race műrepülő világbajnoki sorozat június végén megrendezésre kerülő futama miatt került sor. A háttérben az Országház épülete.
Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán

Merre, mikor nem lehet közlekedni október 23-án? - térképpel

A megemlékezések miatt jelentős korlátozásokra és lezárásokra kell számítani Budapesten.

Közúti közlekedési változások

Október 23-án, szombaton

0:00 órától október 24-én, vasárnap hajnalig lezárják az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út csomópontját, valamint az Andrássy út Kodály körönd és Dózsa György út közötti szakaszát.

0:00 órától 19:00-ig lezárják a közúti forgalom elől az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon között, a Káldy Gyula utcát a Paulay Ede utca és az Andrássy út között, a Dobó utcát a Révay utca és az Andrássy út között, a Dalszínház utcát a Révay utca és az Andrássy út között, a Hajós utcát a Paulay Ede utca és az Andrássy út között, a Dessewffy utcát a Bajcsy-Zsilinszky út és a Hajós utca között, az Ó utcát a Nagymező utca és Bajcsy-Zsilinszky út között, a József Attila utcát a Bajcsy-Zsilinszky út és a Széchenyi tér között, az Arany János utcát a Bajcsy-Zsilinszky út és a Hercegprímás utca között, a Báthory utcát a Vadász utca és a Bajcsy-Zsilinszky út között, az Erzsébet teret, a Király utcát a Rumbach Sebestyén utca és a Károly körút között, a Dohány utcát a Wesselényi utca és a Károly körút között, a Károly körutat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Astoria között, valamint az Asbóth utcát a Madách tér és a Király utca között.

Várhatóan 13:00 és 18:30 között lezárják a Kossuth Lajos utcát és a Rákóczi utat a Március 15. tér és a Blaha Lujza tér között. Az Erzsébet híd forgalmát nem korlátozzák, de az autósoknak érdemes más útvonalat – a Petőfi hidat, illetve a Nagykörutat – választaniuk.

Várhatóan 14:00 és 15:00 között lezárják a Műegyetem rakpart–Szent Gellért tér–Szabadság híd–Vámház körút–Kálvin tér–Múzeum körút–Astoria–Károly körút–Deák Ferenc tér–Bajcsy-Zsilinszky út útvonalat vonulásos rendezvény miatt.

Előreláthatólag 11:30 és 16:00 között vonulásos rendezvényt tartanak az Oktogon–Teréz körút–Nyugati tér–Szent István körút–Jászai Mari tér–Margit híd–Margit körút–Széll Kálmán tér útvonalon.

Közösségi közlekedési változások

A Kossuth Lajos téri ünnepélyes zászlófelvonás ideje alatt, várhatóan 8:00 és 9:30 között a 2-es és a 2M villamosok rövidített útvonalon, a Jászai Mari tér helyett csak a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) megállóig közlekednek.

A Bajcsy-Zsilinszky út és a Kiskörút lezárása idején:

  • szombat hajnaltól 13:30-ig, illetve 18:00-tól késő estig az M3-as metrópótló, a 9-es busz és a 72M trolibusz két szakaszon, az északi végállomások és a Szent István Bazilika, valamint a déli végállomások és Deák Ferenc tér között közlekednek. A 73M trolibusz rövidített útvonalon, a Keleti pályaudvar és a Szent István Bazilika között jár. A Deák Ferenc tér és a Szent István Bazilika között gyalogosan lehet közlekedni;
  • 13:30 és 18:00 között az M3-as metrópótló és a 9-es busz várhatóan két szakaszon, a déli végállomások és a Kálvin tér (Szabó Ervin tér), illetve az északi végállomások és az Arany János utca között közlekednek. A 72M és a 73M trolibuszok rövidített útvonalon, Zugló vasútállomás, illetve a Keleti pályaudvar és az Arany János utca között járnak;
  • várhatóan 13:30 és 18:00 között a 100E reptéri gyorsjárat rövidített útvonalon, a Deák Ferenc tér helyett csak a Kálvin térig jár. A reptér felé közlekedő autóbuszokra a Kálvin térnél az eredeti megállójukban, továbbá a Corvin-negyednél az M3-as pótlóbusz Üllői úti megállójában lehet felszállni;
  • várhatóan 13:00 és 18:00 között a 47-es és a 49-es villamosok csak a budai oldalon, a Deák Ferenc tér helyett a Batthyány térig járnak;
  • várhatóan 12:00 és 18:00 között az M1-es földalatti a Bajcsy-Zsilinszky úti megállóban nem áll meg.

Várhatóan 13:30 és 18:30 között lezárják a Kossuth Lajos utcát és a Rákóczi út egy szakaszát, ezért az ott közlekedő járatok (az 5-ös, a 7-es, a 8E, a110-es, a 112-es és a 133E buszok) két szakaszon, a pesti végállomások és a Blaha Lujza tér, illetve a budai végállomások és a Március 15. tér között járnak.

Az Andrássy út lezárása idején, szombat hajnaltól vasárnap reggelig:

  • a 105-ös és a 178-as buszok módosított útvonalon, az Erzsébet tértől a 15-ös busz útvonalán és a Podmaniczky utcán közlekednek, a Deák Ferenc tér és a Hősök tere közötti megállóikat nem érintik;
  • a 934-es éjszakai járat módosított útvonalon, a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Podmaniczky utcán jár;
  • a 979-es éjszakai járat módosított útvonalon, a Bajcsy-Zsilinszky út–Nagymező utca–Király utca–Városligeti fasor útvonalon közlekedik, a 979A éjszakai járat rövidített és módosított útvonalon, a Hősök tere helyett csak az Oktogonig jár.

Oktogon és a Széll Kálmán tér közötti vonulásos rendezvény miatt várhatóan 13:30 és 14:15 óra között:

  • a Margit hít budai hídfőjénél megállítják a forgalmat, ezért a 4-es és a 6-os villamosok ebben az időszakban csak a Jászai Mari tér és dél-budai végállomások között járnak;
  • a 26-os busz csak a Göncz Árpád városközpont és a Margitsziget, Centenáriumi emlékmű között jár;
  • a 9-es busz Óbuda felé módosított útvonalon, a Váci úton és az Árpád hídon át közlekedik.

A Műegyetem rakpart és a Bajcsy-Zsilinszky út közötti vonulásos rendezvény miatt, várhatóan 13:30 és 15:30 óra között:

  • a 83-as trolibusz a Fővám tér érintése nélkül a Kálvin tér (Szabó Ervin tér) megállóig jár.
  • a 15-ös és a 115-ös buszok rövidített útvonalon, az északi végállomások és a Ferenciek tere között közlekednek.
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×