eur:
385.97
usd:
354.62
bux:
68673.84
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes
A hideg idő miatt elfagyott vízórák a Debreceni Vízmű Zrt. Balmazújvárosi úti telephelyén 2017. január 13-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Megérkezett az "első fecske" a Nemzeti Vízművekhez

Bonyolult tárgyalásokon, átvilágításokon van túl az alföldi szolgáltató.

Az Alföldvíz lehet az első csatlakozó az állami tulajdonú, regionális szolgáltatókat tömöríteni hivatott Nemzet Vízművek Zrt.-hez a Világgazdaság információi alapján.

Működése első évében a Nemzeti Vízművek Zrt. (NV) alapvető célja az, hogy felmérje a regionális víziközmű-szolgáltatók tevékenységét, majd megkezdődjön a működés egységesítését célzó racionalizálás - mondta a lapnak a január 1. óta működő állami társaság vezérigazgatója, Volencsik Zsolt.

Elsősorban a méretgazdaságosság előnyeit szeretnék kihasználni, ennek fő területei szerinte a beszerzés egységesítése, akár összevonása is, az informatikai rendszerek közös működtetése, egységes HR-stratégia kialakítása és követése, továbbá egy szintén egységes ügyfélszolgálati rendszer kialakítása.

Ezek mellett a legfontosabb teendő a társaságok kintlévőségeinek egységes és hatékony behajtása.

A víziközműtörvény módosítása 2021. június 13-tól lehetővé teszi, hogy az önkormányzatok és a tulajdonukban álló víziközmű-szolgáltatók is csatlakozzanak – önkéntes módon – a regionális víziközmű-szolgáltatók szakmai tapasztalataira építő működési modellhez, mégpedig az NV Zrt. által koordinált integráció eredményeként. Ehhez azonban ingyen át kell engedniük a közszolgáltatói feladataikat és a kapcsolódó víziközművagyonukat az államnak.

A csatlakozási kérelem benyújtása nem jelenti automatikusan az integrációs megállapodás megkötését, mert ezt még részletes jogi, gazdasági és műszaki átvilágítás, valamint az egyedi körülmények mérlegelése és szakmai egyeztetés előzi meg - írja a lap.

Címlapról ajánljuk
Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico többórás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×