eur:
390.93
usd:
366.81
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pexels.com

Jönnek a várólisták már a magánegészségügyben is

A magánszolgáltatóknál is kialakultak várólisták, annyi a beteg. Őket a több százezres költségek sem tartják vissza.

Egyre több beteg fordul magánegészségügy irányába, így kerülve ki az állami kórházak várólistáig – írja a 24.hu. Az olcsóbb beavatkozásokon túl – úgymint például bügyökműtét 300 ezer forintért, aranyérműtét 600 ezer forintért, esetleg orrsövényműtét 230 ezerét – a komolyabb műtétet igénylő beavatkozások sem ritkák.

A borsos árú magánműtétek népszerűségének az az oka, hogy a koronavírus-járvány drámai változást hozott az egészségügyben, teljesen felborította a magán- és az állami ellátás viszonyát – teszi hozzá a lap. Az emberek fő szempontja az lett, hogy minél előbb jussanak ellátáshoz, elkerülve a közellátásba visszaáramló betegek miatt jelentősen megnyúlt várólistákat, és ennek érdekében hajlandóak egyre mélyebbre nyúlni a pénztárcájukba. Ráadásul olyan új társadalmi rétegből kerülnek ki a páciensek, akik előtte nem vették igénybe a fizetős szolgáltatásokat.

A múlt héten egy, a magánegészségügyről rendezett konferencián elhangzott: a magánellátásra is rázúdult a rengeteg beteg, és van olyan ortopédia klinika, ahol például száz olyan páciens van már, akiknek nem tudtak időpontot adni – a másfél millió forintot kóstáló – csípőprotézis-műtétre.

De nem az a meglepő, hogy sokan a magánellátásban fekszenek műtőasztalra, sokkal inkább az, hogy ezért hajlandók és képesek is több százezer forintot fizetni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×