eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Facebook/Kásler Miklós

Kásler Miklós: racionális érvekkel nagyon nehéz az érzelmekre hatni

Az időseket célzó oltási akcióról, a fiatalok átoltottságáról, valamint a jelenléti oktatásról és a tanárok számáról is beszélt az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője.

Az iskolakezdés kapcsán Kásler Miklós a Magyar Nemzetnek elmondta: a Klebelsberg képzési ösztöndíjprogram ebben a tanévben jelentős számban, több mint hétszáz ösztöndíjassal köt szerződést, és segíti a frissen végzett pedagógusok és végzés előtt álló pedagógushallgatók elhelyezését. Az idén a végzett ösztöndíjasoknak hat hónapjuk van – szerződésük szerint – elhelyezkedni, de már most szeptember végéig 65–70 százalékuk munkába áll. A többi végzett ösztöndíjas pedagógus sikeres elhelyezése is várhatóan legkésőbb az év végéig megtörténik.

Az átoltottság növelése meghatározza a jelenléti oktatás lehetőségeit, mondta a tárcavezető. A pedagógusok 85 százaléka már megkapta a vakcinát, a 12–19 év közötti diákok pedig már több mint ötven százaléka védett (az online időpontfoglalással és az iskolai oltásokkal együtt jóval 230 ezer felett van az oltott fiatalok száma). A kormányzat célja az, hogy az iskolák továbbra is zavartalanul, jelenléti oktatásban működjenek, és minden tanárt és diákot az oltás felvételére biztatnak – jelentette ki.

Az idősebbeket célzó oltási akcióról az EMMI vezetője elmondta: "a háziorvosok és a medikusok oltatlanokat megkereső látogatása azt mutatta, hogy tényekkel, tettekkel és racionális érvekkel is nagyon nehéz az érzelmekre hatni. Nem könnyű megértetni, hogy az oltás felvétele elsősorban a saját érdekükben történik. Így – bár a kormány minden körülmények között az emberi életeket próbálja megmenteni – mindenki saját maga felel az egészségéért. Ha valaki megkapja a fertőzést, nincs beoltva, súlyosabb lehet a betegség lefolyása, ezért fontos az egyéni felelősség."

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×