INFORÁDIÓ
2021. október 18. hétfő
Lukács

fürjes balázs

országgyűlési választás

választások

javaslat

Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a Nyugati pályaudvaron tartott sajtótájékoztatón 2020. május 5-én. Május 8-án megkezdődik a pályaudvar felújítása, a hét hónapig tartó munkálatok alatt az utascsarnok zárva tart. A fejlesztés részeként több mint 8200 négyzetméteren rekonstruálják a tetőszerkezetet, megújul a vágánycsarnokban található felsővezeték-hálózat és az utastájékoztatási rendszert is modernizálják.

Budai fejlesztésekről írt Fürjes Balázs

Infostart

Fürjes Balázs több olyan változtatást is szükségesnek lát, amely a választókerületét (a teljes XII. kerületen kívül a II. kerület egy része) érinti.

A Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára Budapest 3. számú országgyűlési egyéni választókerületében indul a Fidesz–KDNP képviselőjelöltjeként a 2022-es országgyűlési választáson.

Mint arról Facebook-bejegyzésében beszámolt, a választókerületben lakókkal történt beszélgetések nyomán állította össze a Budai Vállalások című listát, amelynek kivonatát a bejegyzésben közzé is tette.

Ezek között javasolja, hogy több gondozott zöldterület legyen Budán, zöldbe ne lehessen semmit sem építeni. Azt ígéri, hogy megújítja és bővíti a Városmajort, folytatódni fog a játszótérprogram.

Szükségesnek látja a János Kórház teljes megújítását. Teljes ellátást nyújtó járóbeteg-szakrendelőt és egynapos sebészetet létesítene a régi Kútvölgyi épületében. Bővítené a II. kerületi, Kapás utcai szakrendelőt.

Meglátása szerint szükséges az 56-os villamosvonal teljes felújítása és meg kell akadályozni a Nyúl utcai és a Nagyajtai utcai megállók megszüntetését. Alacsonypadlós, akadálymentes villamosokat ígér az 59-es vonalára. Mindemellett, más kerületekhez hasonlóan, bevezetné a csak a helyiek által használható parkolóhelyek rendszerét este 6 és reggel 8 között a lakóövezetekben.

Új, az egyszülős családokat segítő központot szeretne Budán.

Mindezek mellett a nyugdíjvédlemről és az illegális migráció elleni harcról ír a jelölt, továbbá a kötelező védőoltás bevezetését is támogatja, "legalább bizonyos foglalkozások" esetében.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018