eur:
394.38
usd:
370.1
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Már több mint 400 ezren mondják: Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! – a nap hírei

Hétfőtől kapják meg a diákok a koronavírus elleni emlékeztető oltásokat az iskolákban. Hétfő reggel folytatódik az eredeti terveknek megfelelő formában az ellenzéki előválasztás. Meghalt Zoltai Gusztáv, a Maszihisz és a Budapesti Zsidó Hitközség korábbi ügyvezető igazgatója.

Hétfőtől kapják meg a diákok a koronavírus elleni emlékeztető oltásokat az iskolákban. Az első adaggal több mint 2 ezer helyszínen csaknem 47 ezer diákot oltottak be. A tanulók már az első oltáskor megkapták a második oltás pontos időpontját és helyszínét. Az akció a még beoltatlan 12 év feletti diákok számára is újabb lehetőség az oltás felvételére. Az internetes időpontfoglalással és az iskolai oltásokkal együtt már 228 ezer 12–17 év közötti diák kapta meg a vakcinát.

Már több mint 400 ezren csatlakoztak a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petícióhoz - jelentette be a Fidesz kommunikációs igazgatója a Kossuth Rádióban. Hollik István úgy vélte, ez annak tulajdonítható, hogy a választók még emlékeznek Gyurcsány Ferenc kormányfői tevékenységére. Elmondta azt is, hogy a petícióhoz október végéig lehet csatlakozni.

Hétfőn reggel folytatódik az ellenzéki előválasztás az eredeti terveknek megfelelő formában – közölte az Országos Előválasztási Bizottság. Szombaton az indulást követő néhány órán belül leállt az informatikai rendszer, ezért leállították a szavazási folyamatot. A szervezők szerint egy több lépcsőből álló visszaélés történhetett, több jelölt is külső informatikai támadásról beszélt. Magyar György a Civil Választási Bizottság elnöke az ATV-ben elképzelhetőnek nevezte, hogy a leállás miatt meghosszabbítják a szavazás határidejét.

Bírálta Mitt Romney republikánus szenátor Magyarországról szóló kijelentését a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter a Facebookon arra reagált, hogy az amerikai politikus a többi között azt mondta: Magyarországot a fejlett világ egyik legkevésbé szabad, legkevésbé demokratikus országaként rangsorolják. Ezzel a magyar tárcavezető szerint Mitt Romney durva támadást indított a sajtószabadság és a demokrácia ellen.

Soha nem vették még igénybe olyan sokan az Európai Unióban egyedülálló magyar adókedvezményt, amely az első házasoknak jár, mint ahányan tavaly – jelentette ki a pénzügyi tárca parlamenti ügyekért felelős államtitkára. Tállai András hozzátette: az szja-bevallások adatai alapján 2015-ben 22 ezren, 2016-ban 54 ezren, tavaly már több mint 105 ezren csökkentették adójukat az első házasságkötésüknek köszönhetően.

Budapest legújabb közösségi parkjának, a Puskás Aréna melletti Puskás Parknak az átadásáról számolt be a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár. Fürjes Balázs Facebook bejegyzésében azt közölte: a több mint 100 ezer négyzetméternyi területen többek közt játszóterek, sétányok, pihenődomb és pályák szolgálják a kikapcsolódást.

Kétmilliónál is többen utaztak az idén vonattal a Balatonhoz – írta Facebook bejegyzésében az innovációs tárca parlamenti és stratégiai államtitkára. Schanda Tamás hozzátette: ez 11 százalékkal több mint egy évvel korábban. Az idei nyár újdonsága a Balaton Okosjegy volt, amiből országszerte több mint 65 ezer kelt el. A kerékpáros utasok száma is rekordot döntött, összesen 138 ezer biciklista választotta a vasúti közlekedést.

Jóváhagyták a Magyar Közösség Párt beolvadását az egységes felvidéki magyar pártba, a Szövetségbe a párt felvidéki kongresszusi küldöttei. A Szövetség létrehozóinak megegyezése alapján az új párt elnökét az MKP adja, erre a tisztre az MKP kongresszusa Forró Krisztiánt az MKP elnökét jelölte. A párt Országos Tanácsának elnökét a Most-Híd delegálja, az Összefogás pedig egy alelnököt ad majd.

Meghalt Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége és a Budapesti Zsidó Hitközség korábbi ügyvezető igazgatója. 86 évet élt. A Mazsihisz megemlékezésében kiemelte: a zsidó közéletben a '80-as években tűnt fel újra, ötvenen túl, és negyedszázados ténykedése minden kétséget kizáróan önálló és hosszú fejezete lesz a magyar zsidó intézmények történetének.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×