eur:
393.81
usd:
367.75
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
A kormányalakítással megbízott Ana Brnabic ismerteti kormányprogramját a szerb parlamentben Belgrádban 2020. október 28-án. A június 21-i parlamenti választást elsöprő többséggel a kormányzó szerb Haladó Párt (SNS) nyerte meg, a 250 fős törvényhozásban 188 képviselői helyet szerzett, ami 21-gyel több, mint amennyi a kétharmados többséghez szükséges. Ana Brnabic 2017 óta vezeti a belgrádi kormányt.
Nyitókép: MTI/EPA/Andrej Cukic

Magyar-szerb kormányzati csúcstalálkozót tartanak Budapesten

A miniszterelnök hivatalos látogatás keretében fogadja Ana Brnabic szerb miniszterelnököt és kormányzati delegációját Budapesten.

A hatodik magyar-szerb kormányzati csúcstalálkozó kedd este munkavacsorával kezdődik, majd a miniszterelnökök és a kormánytagok szerdán a Karmelita kolostorban tárgyalnak, először a kormányfők és a szakminiszterek külön-külön, majd együttesen, plenáris ülés keretében - számolt be a programról Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A kormányzati csúcstalálkozó témái között a kiemelkedően jó gazdasági és politikai kapcsolatok aktuális kérdései, a két ország valamint a térségünk előtt álló kihívások, így a koronavírus-járvány utáni újraindítás és az ismét felerősödő illegális migráció is szerepelnek.

A program során számos újabb, Magyarország és Szerbia együttműködését elmélyítő kormányközi megállapodás aláírására is sor kerül.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×