eur:
392.38
usd:
365.65
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Az 1500 milliárd forintot is elérheti az adócsökkentések összege - a nap hírei

Egy beteg meghalt, 247 új koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon.  Az idén is támogatja a gyerekek étkezését a bölcsődékben, az óvodákban és az iskolákban a kormány. Fegyelmi eljárást indított a magyar-angol világbajnoki selejtezőn tapasztalt állítólagos rasszista szurkolói incidensek miatt a FIFA. A nap legfontosabb hírei szeptember 3-án.

Az elmúlt 24 órában 247 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, 1 beteg halt meg a kór szövődményeiben. 149 embert ápolnak kórházban, 19-en szorulnak gépi lélegeztetésre. Kissé nőtt az aktív fertőzöttek száma, 4.991-re. A kormányzati portál ismét felhívja a figyelmet arra, hogy a delta vírus terjedése miatt az oltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben, ezért a hatóságok arra kérik őket, hogy minél előbb jelentkezzenek a vakcináért.

Az idén és jövőre az 1500 milliárd forintot is elérheti az adócsökkentések összege - írta Facebook-oldalán a pénzügyminiszter. Varga Mihály szerint ehhez arra van szükség, hogy a kormány folytassa a gazdaság újraindítását, és az 5,5 százalékos növekedés elérésével visszaadhassa a gyermekes családoknak a személyi jövedelemadót. Hozzátette: az eddigi intézkedésekkel 84 milliárd forint marad a családoknál és a vállalatoknál 2021-ben.

Csaknem kétszeres a túljelentkezés az egyetemre készülőknek meghirdetett önkéntes katonai szolgálatra. Augusztus 31-ig, az eredetileg 400-as kerettel tervezett szolgálatra csaknem 700-an jelentkeztek - írta a honvedelem.hu.

Az idén is támogatja a gyerekek étkezését a bölcsődékben, az óvodákban és az iskolákban a kormány – mondta el Facebook-oldalán a családokért felelős tárca nélküli miniszter. Novák Katalin ismertetése szerint egy gyerek havi étkeztetése 8-10 ezer forint is lehet, ezért a családok terheinek csökkentéséért a nagycsaládosok és a rászorulók gyerekei számára ingyenes lesz az étkeztetés. Sokan 50 százalékos támogatást kaphatnak.

Júliusban a nyers adat szerint 2,5 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakához képest - közölte a KSH. Cseresnyés Péter, kereskedelempolitikai és fogyasztóvédelmi államtitkár az adatokat értékelve azt mondta: a gazdaságpolitikai intézkedéseknek köszönhetően kezd visszatérni a kereskedelmi forgalom a járvány előtti szintekre.

Két hónap csökkenés után augusztusban jelentősen nőttek az élelmiszerárak a világon az előző hónaphoz képest. Elsősorban a cukor, a búza és a növényi olajok drágultak. Az augusztusi árindex 127,4 pont lett, 3,1 százalékkal magasabb a júliusinál és csaknem 33 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

Kiírták a BKK-automaták üzemeltetéséről szóló tendert. Eredményes eljárás esetén legalább 3 évre biztosított az automatahálózat működése. A BKK azt írta, hogy a tenderrel egyidőben a vásárlók szokásaihoz igazítják a készülékek működését, ennek köszönhetően az eddigiekhez képest kiszámíthatóbb, gazdaságilag pedig fenntarthatóbb lesz a hálózat üzemeltetése.

Fokozott ellenőrzést rendelt el Budapestre, illetve Esztergomra és Dorogra az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus idejére az országos rendőrfőkapitány. Az ellenőrzés holnaptól jövő vasárnap éjfélig tart.

A világon egyedülálló módon teszi majd lehetővé a madárvilág testközelből történő megfigyelését a világ első Madárszínháza, a Hortobágyon - mondta az InfoRádiónak Máté Bence természetfotós, a Madárszínház megálmodója. A látogatóközpont a félénk, vadon élő madarak közeli megfigyelését azok zavarása nélkül teszi lehetővé.

Fegyelmi eljárást indított a csütörtök esti magyar-angol világbajnoki selejtezőn tapasztalt állítólagos rasszista szurkolói incidensek miatt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség. A FIFA azt is közölte, hogy változatlanul zéró toleranciát tanúsít a rasszizmussal szemben. Az Angol Labdarúgó Szövetség fordult a FIFA-hoz a rasszista szurkolói incidensek miatt. Korában a Magyar Labdarúgó Szövetség azt közölte, hogy a rendbontókat próbálják azonosítani, ellenük rendőrségi feljelentést tesznek, és két évre kitiltják őket a sportrendezvényekről.

Az afganisztáni tálib mozgalom egyik alapítója, Abdul Gáni Baradar molla lesz az új afgán miniszterelnök – értesült a Reuters. A hírügynökség szerint az új kabinet megalakulása szombatra várható. Úgy tudni, a leendő, 25 tagú kormány munkáját egy muszlim vallástudósokból álló tanács fogja segíteni.

Lettország 37 kilométer hosszú szögesdrótkerítés építésébe kezd a fehéroroszországi határon. A kerítést a határ legkritikusabb szakaszain helyezik el, és várhatóan több millió euróba kerül. Litvánia és Lengyelország után Lettország is szembesült a Fehéroroszország területéről érkező illegális migráció problémájával.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×