eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Police.hu

További tudnivalók a gyors horvátországi határátlépésről

Gyorsabban át lehet kelni vasárnaptól a magyar–horvát határon egy rendőrségi megállapodásnak köszönhetően. Ennek azonban vannak feltételei. Az Országos Rendőr Főkapitányság szóvivőjét kérdezte az InfoRádió.

Gál Kristóf beszámolt arról, hogy a horvát és magyar rendőri vezetők egyeztetését követően olyan intézkedésekről született döntés, amiknek köszönhetően jelentősen csökkenthető a Horvátországba történő határátlépés ideje, amennyiben az utazók kitöltik az úgynevezett EnterCroatia űrlapot, ami egyébként nem kötelező.

A szóvivő egyebek mellett arra hívta föl a figyelmet, hogy az egy autóban utazók a járművezetővel – az űrlapon a kijelölt fő utassal – együtt regisztráljanak, hiszen a gyorsított eljárás keretében

a hatóságok a sofőrt ellenőrzik, amely során minden hozzá regisztrált űrlapkitöltő adatai is meg fognak jelenni.

Az is fontos, tette hozzá Gál Kristóf, hogy aki a fent nevezett űrlapot kitölti, nyomtassa ki a visszaigazoló e-mailt, és jól látható módon helyezze el a szélvédőn, mert ha az átléptetés ideje megnövekszik, a rendőrök külön sávokat fognak nyitni ezen járművek, illetve átlépők számára.

A magyarul is kitölthető, online űrlap itt érhető el, további információk pedig ezen a linken olvashatók.

Az ORFK szóvivője az InfoRádió érdeklődésére megerősítette, hogy a magyar rendőrség honlapján a hátárátlépési idők folyamatosan nyomon követhetőek, aminek segítségével előre tervezhető, hogy hol kísérelje meg az ember az átlépést. Gál Kristóf megjegyezte, az űrlap kitöltőinek érdemes figyelni a határátkelők közelében a jelzőtáblákat, amik adott esetben külön sávokba terelik az érintetteket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×