eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Varga Judit igazságügyi miniszter a minisztériumi dolgozószobájában Budapesten 2020. február 27-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Uniós tájékoztató kampányt indít a kormány a pedofilellenes törvényről

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat Varga Judit igazságügyi minisztert bízza meg, hogy tájékoztassa az európai uniós és a tagállami szerveket és tisztségviselőket.

Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával „a Magyarországot ért durva és antidemokratikus politikai támadásokról” szóló kormányhatározat jelent meg a Magyar Közlönyben. A kormány üdvözli, hogy az Országgyűlés 157 igen szavazattal, 1 nem szavazat ellenében – kormánypárti és ellenzéki szavazatokkal – elfogadta a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról szóló 2021. évi LXXIX. törvényt.

Ugyanakkor az Európai Unió, illetve annak több tagállama magas rangú vezető tisztségviselője által a törvénnyel kapcsolatban megfogalmazott észrevételét megvizsgálva azt állapította meg, hogy számos európai uniós tagország kormányfője, más kormányzati képviselője, illetve több európai uniós tisztségviselő "olyan durva és antidemokratikus kijelentésekre ragadtatta magát a magyar Országgyűlés által elfogadott gyermekvédelmi törvény kapcsán, amellyel átléptek egy vörös vonalat. Az a hangnem és azok az állítások, amelyeket megfogalmaztak, rég letűntnek hitt korok gyarmatosító beidegződéseit és magukat felsőbbrendűnek tartó szereplők minden tiszteletet nélkülöző hatalmi megnyilatkozásait idézik."

A kormányhatározat szerint a Magyarországot ért durva és antidemokratikus politikai és hatalmi támadásokkal szemben hazánknak minden rendelkezésre álló európai jogi eszköz alkalmazásával meg kell védenie magát. A gyűlöletbeszéd Magyarországgal szemben is tilos. Elfogadhatatlan, hogy egyes európai bürokraták napi ideológiai csatározásokra használják a közösségi jogot. Mindez szöges ellentétben áll a jóhiszemű és tisztességes együttműködés és a méltányosság európai követelményével.

"Mi, közép-európaiak ismerjük jól, hogy milyen az, amikor az állampárt, illetve az általa működtetett diktatórikus rendszer vagy karhatalmi erő akarja a szülők helyett nevelni a gyermekeket. A kommunistáknak sem engedtük ezt meg, nem engedjük hát, hogy a liberális demokrácia önjelölt apostolai a magyar szülők helyett neveljék a gyermekeket. Nem engedhetjük, hogy a szülők helyett civil szervezetek gyámsága alá helyezzék a gyermekeinket" – áll a jogszabályban, amelynek
második pontja szerint a kormány felhívja az igazságügyi minisztert, hogy a határozat tartalmát az európai uniós politikai élet szereplőivel ismertesse meg, illetve a vitatott szabályozási tartalmáról és jogalkotói céljairól, valamint a kormány gyermekvédelmi politikájáról és az e körben tett intézkedésekről, továbbá a kormánynak a magyar gyermekvédelmi politikával szembeni támadásokkal kapcsolatos álláspontjáról tájékoztassa az európai uniós és a tagállami szerveket és tisztségviselőket.

A kormányhatározat megjelenése után Varga Judit a közösségi oldalán azt írta: a Magyar Közlönyben megjelent, a Magyarországot ért durva és antidemokratikus politikai támadásokról szóló kormányhatározat értelmében elejét veszik az összehangolt lejárató kampánynak. A miniszter közölte: "Itt az idő, hogy gátat szabjunk a Magyarországot érő alaptalan és hazug támadásoknak."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×