INFORÁDIÓ
2022. június 29. szerda
Péter, Pál

pedofilellenes törvény

kormányhatározat

varga judit

Varga Judit igazságügyi miniszter a minisztériumi dolgozószobájában Budapesten 2020. február 27-én.

Uniós tájékoztató kampányt indít a kormány a pedofilellenes törvényről

Infostart

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat Varga Judit igazságügyi minisztert bízza meg, hogy tájékoztassa az európai uniós és a tagállami szerveket és tisztségviselőket.

Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával „a Magyarországot ért durva és antidemokratikus politikai támadásokról” szóló kormányhatározat jelent meg a Magyar Közlönyben. A kormány üdvözli, hogy az Országgyűlés 157 igen szavazattal, 1 nem szavazat ellenében – kormánypárti és ellenzéki szavazatokkal – elfogadta a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról szóló 2021. évi LXXIX. törvényt.

Ugyanakkor az Európai Unió, illetve annak több tagállama magas rangú vezető tisztségviselője által a törvénnyel kapcsolatban megfogalmazott észrevételét megvizsgálva azt állapította meg, hogy számos európai uniós tagország kormányfője, más kormányzati képviselője, illetve több európai uniós tisztségviselő "olyan durva és antidemokratikus kijelentésekre ragadtatta magát a magyar Országgyűlés által elfogadott gyermekvédelmi törvény kapcsán, amellyel átléptek egy vörös vonalat. Az a hangnem és azok az állítások, amelyeket megfogalmaztak, rég letűntnek hitt korok gyarmatosító beidegződéseit és magukat felsőbbrendűnek tartó szereplők minden tiszteletet nélkülöző hatalmi megnyilatkozásait idézik."

A kormányhatározat szerint a Magyarországot ért durva és antidemokratikus politikai és hatalmi támadásokkal szemben hazánknak minden rendelkezésre álló európai jogi eszköz alkalmazásával meg kell védenie magát. A gyűlöletbeszéd Magyarországgal szemben is tilos. Elfogadhatatlan, hogy egyes európai bürokraták napi ideológiai csatározásokra használják a közösségi jogot. Mindez szöges ellentétben áll a jóhiszemű és tisztességes együttműködés és a méltányosság európai követelményével.

"Mi, közép-európaiak ismerjük jól, hogy milyen az, amikor az állampárt, illetve az általa működtetett diktatórikus rendszer vagy karhatalmi erő akarja a szülők helyett nevelni a gyermekeket. A kommunistáknak sem engedtük ezt meg, nem engedjük hát, hogy a liberális demokrácia önjelölt apostolai a magyar szülők helyett neveljék a gyermekeket. Nem engedhetjük, hogy a szülők helyett civil szervezetek gyámsága alá helyezzék a gyermekeinket" – áll a jogszabályban, amelynek
második pontja szerint a kormány felhívja az igazságügyi minisztert, hogy a határozat tartalmát az európai uniós politikai élet szereplőivel ismertesse meg, illetve a vitatott szabályozási tartalmáról és jogalkotói céljairól, valamint a kormány gyermekvédelmi politikájáról és az e körben tett intézkedésekről, továbbá a kormánynak a magyar gyermekvédelmi politikával szembeni támadásokkal kapcsolatos álláspontjáról tájékoztassa az európai uniós és a tagállami szerveket és tisztségviselőket.

A kormányhatározat megjelenése után Varga Judit a közösségi oldalán azt írta: a Magyar Közlönyben megjelent, a Magyarországot ért durva és antidemokratikus politikai támadásokról szóló kormányhatározat értelmében elejét veszik az összehangolt lejárató kampánynak. A miniszter közölte: "Itt az idő, hogy gátat szabjunk a Magyarországot érő alaptalan és hazug támadásoknak."

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018