eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Itt olvasható az Európában nagy vihart kavaró pedofilellenes törvény teljes szövege

Áder János aláírta a vitatott jogszabályt, megjelent a Magyar Közlönyben is, nálunk el is olvashatja.

Az Országgyűlés még a nyári ülésszak utolsó ülésnapján fogadta el az idei 79. törvényt, amely a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról szól. A jogszabálynak Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője volt az előterjesztője, és több módosító indítvány után szavaztak róla a parlamenti képviselők.

A törvényszövegbe bekerült, hogy "tilos tizennyolc éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg”, és ez komoly vihart robbantott ki részben itthon, részben pedig Európában is.

Az új magyar szabályozás téma volt az uniós tagországok általános ügyekért felelős minisztereinek találkozóján, ahol 13 ország ítélte el, hogy a magyar kormány betiltotta a homoszexualitás ábrázolását a kiskorúak számára, és felszólították az Európai Bizottságot, hogy tegyen lépéseket a megítélésük szerint diszkrimináló törvény miatt. Emellett Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is szégyenletesnek nevezte a magyar törvényt.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón úgy fogalmazott, állnak a viták elébe, de reméli, hogy Brüsszelben is felülkerekedik a józan ész, és elolvassák, hogy pontosan mi szerepel a törvényben, és csak ez alapján fogalmaznak meg véleményt róla. Kérdésre válaszolva arról is beszélt, a törvény nem zárja ki, hogy az iskolában is segítséget nyújtson bárki a másságukra ráébredő gyerekeket a szülőkön túl, a törvényhez kapcsolódó végrehajtási rendeletek kidolgozásába pedig civil szervezeteket is bevonnak majd.

Arról is beszélt, hogy például közkedvelt filmekben megjelenő tartalmakra továbbra is vonatkozik a médiatörvény, marad a korhatáros besorolás.

A törvény a köztársasági elnök ellenjegyzése után szerda este megjelent a Magyar Közlönyben, de az egyszerűség kedvéért itt is megjelentetjük a teljes szövegét.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×