INFORÁDIÓ
2021. szeptember 28. kedd
Vencel

gyermekvédelmi törvény

felhívás

európai unió

andrej babis

aláírás

Andrej Babis cseh kormányfő felszólal a parlament ülésén, amelyen az ellenzék bizalmatlansági indítványt terjesztett a képviselőház elé a Babis vezette kétpárti koalíciós kabinet ellen Prágában 2019. június 26-án.

Babis nem írja alá az EU-vezetők felhívását a magyar gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban

Infostart / MTI

Andrej Babis cseh kormányfő utólagosan sem kívánja támogatni azt a 17 európai uniós vezető által a szexuális kisebbségek védelme érdekében a közelmúltban aláírt felhívást, amelynek megfogalmazásához a magyar Országgyűlés által elfogadott gyermekvédelmi törvény adta az indítékot.

A miniszterelnök csütörtökön a cseh képviselőházban az uniós vezetők felhívását "szócséplésnek" minősítette. Az ellenzéki Cseh Kalózpárt képviselőit, akik az interpellációk során arról kérdezték Babist, miért nem írta alá az európai vezetők június 22-én Brüsszelben elfogadott felhívását, a kormányfő a migráció támogatása kapcsán árulóknak nevezte, akik Brüsszel utasításai szerint próbálják meg szétverni Csehországot.

"Ők (a szexuális kisebbségek tagjai) valamiféle jogokat akarnak. Én nem írok alá semmiféle szócséplést, amit Európából diktált valaki önöknek" - reagált a cseh kormányfő Tomás Martínka kalózpárti képviselő kérdésére, aki azt tudakolta, csatlakozik-e Csehország az uniós vezetők Magyarországot bíráló felhívásához. "Nem tudom, miért tenném ezt meg" - szögezte le Andrej Babis.

Csehország és Magyarország a cseh miniszterelnök szerint szuverén országok. "Nem tudom, miért kellene beleszólnunk a magyarok dolgába törvényeik ügyében" - fejtette ki Andrej Babis. Úgy vélte, hogy a vitatott magyar törvény nem a szexuális életet érinti, hanem a gyermekek és a szülők védelmét szolgálja. "A gyerekeket a szülőknek kell nevelniük, nem pedig valamilyen civil szervezetnek" - húzta alá. Megjegyezte, hogy személyesen nincs semmi gondja a homoszexuálisokkal, több barátja is van köztük.

Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018