eur:
393.73
usd:
365.07
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Road construction works with steamroller machine and asphalt finisher
Nyitókép: Pashapixel/Getty Images

ITM: jól jött ki a járványból a magyar foglalkoztatottság

Tavaly júniushoz képest 110 ezerrel kevesebben keresnek állást.

A tavaly júniusi csúcs óta közel 30 százalékkal, több mint 110 ezer fővel csökkent, a gazdasági élet újraindulásával még tovább mérséklődhet a regisztrált álláskeresők száma Magyarországon – jelentette be Bodó Sándor. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára kiemelte: a következő hónapokban folytatódhat a tartósan 4,5 millió feletti hazai foglalkoztatottság bővülése. A kormány ebben segít a Vállalkozások munkaerő támogatása programmal is, amellyel mostanáig közel 14 ezer álláskereső elhelyezkedéséhez járult hozzá.

Júniusra

  • 265 ezerre csökkent a regisztrált álláskeresők száma a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat havi adatsora szerint. Összesen
  • közel 28 ezer álláskereső kérte nyilvántartásba vételét, az új belépők száma az előző év azonos időszakához képest így 55 százalékkal esett vissza.
  • A foglalkoztatók mintegy 23 ezer üres álláshelyet jelentettek be,
  • júniusban összességében több mint 77 ezer álláslehetőség állt rendelkezésre, amelyből
  • 56 ezer egyelőre betöltetlen maradt.

A munkaalapú gazdaság és társadalom kiépítésében elért eredmények válságállónak bizonyultak,

Magyarországon tartósan 4,5 milliónál többen dolgoznak.

A kormány programjai a koronavírus-járvány kitörése óta több mint 1,6 millió magyar emberen segítettek. A gazdasági élet újraindulásával még tovább nőhet a foglalkoztatás, a munkavállalók iránti kereslet több ágazatban is (szálláshely-szolgáltatás, kereskedelem, feldolgozóipar, építőipar) kiemelkedő.

Bodó Sándor hozzátette: „A kormányzati válságkezelés eredményességét mutatja, hogy az Eurostat legutóbbi adatai szerint 2021 első negyedévére Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben a foglalkoztatás. A hazai munkahelyeken foglalkoztatottak száma a tavalyi utolsó negyedévhez képest 1,1 százalékkal növekedett, ezzel a negatívba forduló európai átlagot jelentősen felülmúlva az unió éllovasai vagyunk.”

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×