INFORÁDIÓ
2021. július 31. szombat
Oszkár

tankolás

felmérés

mol

Autós tankol a Mol gyáli töltőállomásán 2020. január 1-jén. A kormány döntése értelmében január 1-jétől emelkedik a biológiai eredetű összetevők bekeverendő aránya az üzemanyagokban, az intézkedéssel Magyarország is csatlakozik a környezetbarát E10-es üzemanyagot használó államokhoz. A régi típusú autót használóknak célszerű ellenőrizni, hogy lehet-e kocsijukba az új üzemanyagból tankolni.

Itt a nagy felmérés: így tankol a magyar autós

Infostart

A magyar autósok több mint fele részben a drágább, prémium üzemanyaggal közlekedik, minden hatodik sofőr pedig kizárólag ilyet tankol.

Az üzemanyag minősége, a töltőállomás elhelyezkedése és az üzemanyag ára alapján választanak benzinkutat a magyar autósok – derül ki a Mol országos kutatásából, amelyet a napi.hu ismertetett. A felmérés szerint az autósok több mint fele részben, minden hatodik pedig kizárólag prémium üzemanyagot tankol. A vásárlók elsősorban az autó motorját védik ezzel a fajta üzemanyaggal, de a kisebb fogyasztás, az alacsonyabb környezetterhelés is ott van a döntési szempontok között.

Akik nem tankolnak prémium üzemanyagot, azok elsősorban a magasabb árral magyarázták ezt. Sokszor előbukkant a válaszok között, hogy a normál üzemanyag minősége is megfelelő a válaszadók számára. Azzal az állítással ugyanakkor a megkérdezettek több mint 80 százaléka egyetért valamilyen mértékben, hogy a prémium üzemanyag használata megnöveli az autó élettartamát.

Vagyis az ár/érték arányt tekintve hozzáadott értéket jelent a prémium üzemanyagok használata. Ezt támasztja alá az is miszerint a legtöbben (74 százalék) az üzemanyag minősége alapján választanak töltőállomást, az ár (68 százalék), az elérhető árengedmény (59 százalék) illetve az elhelyezkedés (55 százalék) csak ezután következik a szempontok sorában. A hazai autósok e tekintetben erősen ragaszkodnak a szokásaikhoz, 93 százalék válaszolta azt, hogy legutóbb is a „megszokott” töltőállomáson tankolt.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018