eur:
395.16
usd:
364.35
bux:
65491.47
2024. március 19. kedd Bánk, József
Autós tankol a Mol gyáli töltőállomásán 2020. január 1-jén. A kormány döntése értelmében január 1-jétől emelkedik a biológiai eredetű összetevők bekeverendő aránya az üzemanyagokban, az intézkedéssel Magyarország is csatlakozik a környezetbarát E10-es üzemanyagot használó államokhoz. A régi típusú autót használóknak célszerű ellenőrizni, hogy lehet-e kocsijukba az új üzemanyagból tankolni.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Itt a nagy felmérés: így tankol a magyar autós

A magyar autósok több mint fele részben a drágább, prémium üzemanyaggal közlekedik, minden hatodik sofőr pedig kizárólag ilyet tankol.

Az üzemanyag minősége, a töltőállomás elhelyezkedése és az üzemanyag ára alapján választanak benzinkutat a magyar autósok – derül ki a Mol országos kutatásából, amelyet a napi.hu ismertetett. A felmérés szerint az autósok több mint fele részben, minden hatodik pedig kizárólag prémium üzemanyagot tankol. A vásárlók elsősorban az autó motorját védik ezzel a fajta üzemanyaggal, de a kisebb fogyasztás, az alacsonyabb környezetterhelés is ott van a döntési szempontok között.

Akik nem tankolnak prémium üzemanyagot, azok elsősorban a magasabb árral magyarázták ezt. Sokszor előbukkant a válaszok között, hogy a normál üzemanyag minősége is megfelelő a válaszadók számára. Azzal az állítással ugyanakkor a megkérdezettek több mint 80 százaléka egyetért valamilyen mértékben, hogy a prémium üzemanyag használata megnöveli az autó élettartamát.

Vagyis az ár/érték arányt tekintve hozzáadott értéket jelent a prémium üzemanyagok használata. Ezt támasztja alá az is miszerint a legtöbben (74 százalék) az üzemanyag minősége alapján választanak töltőállomást, az ár (68 százalék), az elérhető árengedmény (59 százalék) illetve az elhelyezkedés (55 százalék) csak ezután következik a szempontok sorában. A hazai autósok e tekintetben erősen ragaszkodnak a szokásaikhoz, 93 százalék válaszolta azt, hogy legutóbb is a „megszokott” töltőállomáson tankolt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Elárulta az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka, mivel kerekedhetnek felül Oroszországon

Elárulta az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka, mivel kerekedhetnek felül Oroszországon

Olekszandr Szirszkij, az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka kiemelte a drónok fejlesztésének fontosságát az orosz erőkkel szembeni előny elérésében. A Telegramon tett nyilatkozatában, melyet Vadim Szuharevszkij helyettesével való találkozót követően adott ki, Szirszkij az aszimmetrikus megoldások felé való nyitottságát hangsúlyozta. Célja, hogy ezeknek az eszközöknek a használatával minőségi előnyt szerezzenek a létszámban fölényben lévő orosz hadsereggel szemben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×