eur:
394.83
usd:
364.11
bux:
65536.97
2024. március 19. kedd Bánk, József

Döntött a kormány: az év végéig marad a járványkészültség – a nap hírei

Ismét meghosszabbította a kormány a járványügyi készültséget. Másodfokú hőségriasztást rendelt el szombattól az országos tisztifőorvos. 5 helyet lépett előre Magyarország a nemzetközi versenyképességi rangsorban.

Ismét meghosszabbította a járványügyi készültséget a kormány. A Magyar Közlönyben jelent meg, hogy csak fél év múlva, december 18-án veszti majd hatályát a rendelet. A járványügyi készültség eredetileg tavaly december 18-ig tartott, ezt már egyszer meghosszabbították idén június 18-ig.

Az elmúlt napon 4 ember halt meg a koronavírus okozta betegség szövődményeiben és 113 új fertőzöttnél igazolták a kórokozót. 320 beteget ápolnak kórházban, közülük 45-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek száma 43 és fél ezer alá csökkent. A járvány kezdete óta már több mint 807 ezer 300-an kapták el a vírust és 29 ezer 948 ember halt meg a betegségben.

A várható nagy meleg miatt másodfokú hőségriasztást rendelt el szombattól az országos tisztifőorvos. A légkondicionált helyiségek listája péntektől elérhető a katasztrófavédelem weboldalán. A nagy hőség az egészséges szervezetet is megterheli, bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen közérzetet, dekoncentrációt.

5 helyet lépett előre Magyarország a nemzetközi versenyképességi rangsorban – jelentette ki a pénzügyminiszter az IMD svájci üzleti iskola Versenyképességi Központjára hivatkozva. Varga Mihály hozzátette: a 63 országot felsoroló listán így Magyarország a 42. helyre jött fel, amivel a harmadik legnagyobb javulást érte el.

A Fidesz-frakció azt kéri a kormánytól, hogy a rászorulóknak tartsa fenn a hitelmoratóriumot – közölte a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője. A képviselőcsoport kihelyezett ülésén elhangzottakról beszámoló Kocsis Máté reális célnak nevezte, hogy jövőre az ország elérje a 5,5 százalékos gazdasági növekedést.

Debrecent országhatáron túlmutató jelentőségű gazdasági, felsőoktatási, innovációs és kulturális központtá kívánja fejleszteni a kormány – jelentette ki az innovációs miniszter. Palkovics László elmondta, hogy az elmúlt évtized második felében a Debrecenbe érkezett új beruházások összértéke meghaladja a 710 milliárd forintot, amivel több mint tízezer új munkahelyet teremtettek.

Béremelést és érdekegyeztetést követelnek az állami szférában dolgozók – hangzott el több szakszervezet közös tájékoztatóján. A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke a diplomás minimálbér bevezetését sürgette. A Belügyi-, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete az illetmény alap növelését, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete pedig a bérek minimálbérhez való igazítását kérték.

A fogyasztás ösztönzésével kíván segíteni a fővárosi vendéglátóhelyeknek a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara. A testület kuponprogramot indított és a vállalkozások kamarai hozzájárulásából 75 millió forintos szolidaritási alapot hozott létre.

Szombattól lezárják a Nyugatit, július 17-ig kiemelt karbantartásokat végeznek pályaudvaron. A vasúttársaság tájékoztatása szerint az esztétikai felújítások mellett a Nyugati infrastrukturája is megújul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×